Dolar
39.02
Euro
44.17
Altın
3,318.04
ETH/USDT
2,702.00
BTC/USDT
110,845.00
BIST 100
9,475.21
Gündem

Mardin'de 500 mahalleye taziye evi

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 500 kırsal mahalleye taziye evi yapacak.

30.05.2017 - Güncelleme : 30.05.2017
Mardin'de 500 mahalleye taziye evi Fotoğraf: AA/Osman Öksüz

MARDİN

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi 2017 ve 2018 yılı içerisinde 500 kırsal mahalleye taziye evi yapma kararı aldı.

Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman yaptığı açıklamada, il merkezi ile kırsal mahallelerde kaliteli hizmet sunmak için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti.

Belediyenin mahallelerin eksikliklerini bildiğini aktaran Yaman, "Kırsal mahallelerin sorunlarının çözülmesi yönünde de hareket eden belediyemiz, en büyük isteklerin başında yer alan taziye evlerini yapılması için harekete geçti." ifadesini kullandı.

"Beklentilere cevap vermek için de harekete geçtik"

Kırsal mahallelerin yaşanabilir hale getirileceğini vurgulayan Yaman, şunları kaydetti:

"Belediyelerin çalışma mevsimi olan yaz aylarına girmemizin akabinde bütün birimlerimizle sahadayız. Kırsal mahallerimizin beklentilerine cevap vermek için de harekete geçtik. Bu nedenle bütün mahallelerimizin sosyal alanlara kavuşması için yaptığımız çalışmaların yanı sıra taziye evleri için de projelerimizi hazırladık."

Yaman, "İl genelindeki 700 mahallemizden 500'ünde taziye evi yok. 2017 yılında 300 mahalle taziye evine kavuşacak, diğer 200 taziye evi ise 2018 yılı içinde yapılacak." değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: Osman Öksüz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın