Dolar
39.78
Euro
47.09
Altın
3,357.25
ETH/USDT
2,565.30
BTC/USDT
108,692.00
BIST 100
10,189.02
Gündem

LGBT'nin yürüyüşüne izin verilmedi

İstanbul Valiliği, LGBT üyeleri tarafından 19 ve 26 Haziran'da Taksim'de düzenlenmek istenen yürüyüşe izin verilmediğini açıkladı.

17.06.2016 - Güncelleme : 17.06.2016
LGBT'nin yürüyüşüne izin verilmedi

İSTANBUL

İstanbul Valiliği, LGBT üyeleri tarafından 19 ve 26 Haziran'da Taksim'de düzenlenmek istenen yürüyüşe izin verilmediğini açıkladı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organları, internet siteleri ve sosyal medyada, LGBT üyeleri tarafından 19-26 Haziran'da Taksim'de düzenlenecek bir yürüyüşe çağrı yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Valiliğimizce, başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek anılan günlerde bu yönde bir toplantı ve gösteri yürüyüşü tertip edilmesine izin verilmeyecektir. Bu tür etkinliklerin nerelerde yapılabileceği de yasa gereği önceden ilan edilmiştir. Değerli İstanbullu hemşehrilerimizin bu tür çağrılara itibar etmemelerini, güvenlik güçlerinin bu yönde yapacağı uyarılara riayet ederek yardımcı olmalarını rica eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Muhabir: Hanife Sevinç


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın