
CHP İstanbul Milletvekili Tanal, TBMM Eğitim Komisyonu Başkanı Avcı'nın da bulunduğu 4 üye hakkında suç duyurusunda bulundu.***
ANKARA
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM'de,İlköğretim ve Eğitim Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşüldüğü 11 Mart'taki toplantıda yaşananlarla ilgili, aralarında TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı'nın da bulunduğu 4 komisyon üyesi hakkında, ''görevi kötüye kullanma ve gerçeğe aykırı belge düzenleme'' iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusu dilekçesinde, komisyon toplantısında, iktidar partisinin 100'ü aşkın milletvekilinin, toplantının resmi açılma saati olan 15.10'dan saatler önce toplantı salonunu doldurduğu, muhalefet milletvekillerinin, salona girmesinin, oturmasının ve söz almasının engellendiği iddia edildi.
Dilekçede komisyonun, kavgadan yararlanarak CHP'li milletvekillerinin söz taleplerini içeren dilekçesini göz ardı ettiği, kimseye söz hakkı vermeyerek oylamayı yaptığı ve teklifin komisyondan geçtiği öne sürüldü.
Düzeni bozan hareketler olduğu halde komisyon başkanı ve üyelerin, bu eylemleri görmezlikten gelerek, bu durumu tutanaklara yansıtmadığı öne sürülen dilekçede, Nabi Avcı'nın yanı sıra, Avni Erdemir, Fikri Işık ve Osman Çakır "şüpheli" olarak yer aldı.