Gündem, arşiv

Kışla dışındaki alan temizlendi 

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, patlamanın gerçekleştiği kışla dışındaki alanın yüzde 99 oranında temizlendiğini söyledi.

07.09.2012 - Güncelleme : 07.09.2012
Kışla dışındaki alan temizlendi 

AFYONKARAHİSAR
 
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, patlamanın meydana geldiği Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası çevresindeki Ataköy Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.
Vatandaşlardan gelecek ihbarlar kapsamında çalışmaların süreceğini ifade eden Balkanlıoğlu, ''Saha tarandı. Kışla dışındaki alan yüzde 99 oranında temizlendi. Araştırmalar devam edecek'' diye konuştu.
Alanın, Ankara'dan ve komşu illerden gelen uzmanlarca geniş çaplı araştırıldığını ifade eden Balkanlıoğlu, bulunan mühimmatın etkisiz hale getirildiğini söyledi.
Patlayan mühimmat deposunun önündeki aracın parçalarının dahi yerleşim yerlerinin yakınına düştüğünü kaydeden Balkanlıoğlu, ''Deponun aydınlatılması için kapısı açılıyor ve çalışır vaziyetteki askeri bir aracın farından istifade ediliyor. Patlama olunca aracın parçaları birkaç kilometre ileriye gidiyor. Aynı şekilde bombalar, obüs mermileri de aynı şekilde araziye fırladı'' dedi.
 
Genelkurmay Başkanı Özel'in incelemeleri
Patlamanın nedenine ilişkin soru üzerine konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görüşmesinin detaylarına ilişkin soru üzerine de şunları söyledi:
''Olay tamamen bir adli vaka olup, hem idari, hem adli hem de askeri yönden tahkikat aşamaları devam ederken tam neticelenip, raporlanıp, bir hükme bağlanıp imza aşamasına geçip önüne gelmeden birtakım yargıların, düşüncelerin manşete taşınmasından rahatsız olduğunu söylemişti bana.''   
 
Yaralanan askerler taburcu edildi
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 askerin kontrolden geçirildiğini ve taburcu olmalarında sakıncı görülmediğini belirtti. 
Patlamada yaralanan 3 vatandaş daha önce taburcu edilmişti. Hastanelerde tedavisi süren asker ve sivil yaralı kalmadı. 
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın