Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,209.72
ETH/USDT
3,578.00
BTC/USDT
70,984.00
BIST 100
9,040.50
Gündem, arşiv

Kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz

Başbakan Erdoğan, bedeli ne olursa olsun kentsel dönüşümü gerçekleştireceklerini belirterek, "Biz, çakma zihniyetlerle yürümüyoruz" dedi.

06.04.2013 - Güncelleme : 06.04.2013
Kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz


İSTANBUL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Gaziosmanpaşa'da düzenlediği kentsel dönüşüm töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sağlıklı, konforlu, yaşanabilir alanlar oluşturmak için yıkım yapıldığını ifade etti.

Erdoğan, "Onarılması mümkün olmayan çatlakların üzerini kapatmıyoruz. Tamir olmayacak, büyüdükçe büyüyecek sorunların üzerini örtmüyoruz. Biz yıkıyoruz, yeniden yapıyoruz. Daha iyisini, daha modernini, daha sağlıklısını inşa ediyoruz" diye konuştu.

Gökdelen uyarısı 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar dahil olmak üzere tüm belediye başkanlarına, "Fevkalade bir hal olmadıkça bu tür yapılanmalarda gökdelenler dikilmemesi" gerektiğini söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zemin artı 4, zemin artı 5... Bunun daha üzerine çıkmamalıyız. Zemin artı 10, zemin artı 15... Bu tür binalar değil. Biz kültürümüzün de derinliklerinden gelmek üzere estetiğe önem vermeliyiz. 40, 50, 80 katlı bina estetik olmaz mı? Olabilir. İnkar etmiyorum, reddiyeci değilim. Ama bir şeyi ortaya koymak istiyorum; insanoğlu toprağa yakın yaşamalı. Biz, çocuklarımızın rahat rahat inip çıkabileceği konutlar inşa etmeliyiz."

"İnşa edeceğimiz şehirler, Türkiye'nin nüvesi olacaktır"

Başbakan Erdoğan, kentsel dönüşüme karşı çıkanlar olduğuna değinerek, şöyle devam etti:
"Bedeli ne olursa olsun bunu gerçekleştireceğiz. Biz, çakma zihniyetlerle yürümüyoruz. Biz, bu ülkede halkımın ruh köküne hitap eden zihniyetle yürüyoruz. İnşallah süreç boyunca Türkiye'nin yeni şehirlerini inşa edecek, insanımıza layık evler imar edecek, dünya sathında parmakla gösterilmemizi sağlayacak iş yerlerini kuracağız.
İnşa edeceğimiz şehirler, yeni konutlar, iş yerleri, yaşam alanları, gelecekte yükselteceğimiz Türkiye'nin nüvesi olacaktır. Köhnemiş konutlarla, salaş yapılarla, estetikten uzak, insanlarımıza huzur vermeyen mimariyle, küreselleşmiş bir dünyada Türkiye'nin yeri olamaz. İşte biz, bunu değiştiriyoruz."

Erdoğan, ''Hedefimiz 2013 yılında 200 bin, 2014 yılı sonuna kadar ise 400 bin bağımsız konut ve dükkanın dönüşümünü başlatmış olmak'' dedi.

Rize'de bazı binalar yıkıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katıldığı törende, Rize'nin Timya vadisinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki bazı binalar yıkıldı.

Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Timya vadisinde 534 konutun yıkılıp, 878 konut yapılacağını söyledi.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde de 63 dönümlük alanda yapılması planlanan kentsel dönüşüm, Başbakan Erdoğan'ın video konferansla katıldığı törenle başladı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın