Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.80
BTC/USDT
70,033.00
BIST 100
9,130.91
Gündem, arşiv

Kayseri'de teleferiğe bindi

Kayseri'de temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile teleferiğe ve gondola bindi.

22.06.2012 - Güncelleme : 22.06.2012
Kayseri'de teleferiğe bindi

KAYSERİ

Kayseri'deki temasları çerçevesinde Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ni ziyaret eden Gül, buradaki bir kafeteryada kahvaltı yaptı. Gül, Erciyes Master Planı hakkında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den bilgi aldı. 
Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra eşi Hayrünnisa Gül ile teleferiğe ve gondola bindi. Gül çiftine Özhaseki çifti de eşlik etti.
Gül, 13. yüzyıl Selçuklu eseri olan tarihi camideki namazın ardından 5 kişinin cenaze namazına da katıldı. 
Camiden yürüyerek ayrılan Gül, yol üzerindeki bazı dükkanları ziyaret etti. Gül, esnafın ikram ettiği pastırma ve lokumlardan tattı.
Esnafla sohbet eden, kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşları selamlayan Gül, Kazancılar Çarşısı'na geçti. Çarşıdaki bazı dükkanlara da giren Gül'e esnaf, çay ve kahve ikram etti.

Gül, dönüşüm projesi kapsamındaki binaları gezdi 

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Sümer Kampüsü'ndeki yemekli bilgilendirme toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Gül, ismini taşıyan Abdullah Gül Üniversitesi'nin sadece Kayseri için bütün Orta Anadolu ve bütün Türkiye için büyük bir kazanım olacağını söyledi.
Konuşmaların ve yemeğin ardından Cumhurbaşkanı Gül kampüs içinde eskiden fabrika olan binaları gezdi ve dönüşüm projesiyle ilgili bilgi aldı.

Hayrünnisa Gül, iki konak gezdi
Hayrünnisa Gül, Talas ilçesinde restore ettirilen iki konağı gezdi.
Mülkiyeti Talas Belediyesi'ne ait olan, geçen yılın sonunda hizmete açılan yaklaşık 200 yıllık konağı inceleyen Gül, görevlilerden bilgi aldı. Çıkışta vatandaşlarla sohbet eden Gül, daha sonra, restore ettirilen Feyzioğlu Konağı'nı da gezdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın