Dolar
39.87
Euro
46.96
Altın
3,337.20
ETH/USDT
2,576.10
BTC/USDT
109,200.00
BIST 100
10,275.75
Gündem, arşiv

Kapıcı daireleri sığınak oldu

Samsun'da geçen yaz yaşanan sel felaketinde 5 kişinin yaşamını yitirdiği TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarının bodrum katları sığınağa dönüştürüldü.

20.01.2013 - Güncelleme : 20.01.2013
Kapıcı daireleri sığınak oldu

SAMSUN - Anıl Kuru 

Samsun'da 4 Temmuz 2012'de yaşanan ve 13 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketinin ardından, TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarında 5 kişinin yaşamını yitirdiği zemin kotu altındaki bodrum katları, pencereleri kapatılarak çeşitli amaçlarla kullanılmak üzere sığınağa dönüştürüldü.

Sel felaketinin ardından geçici olarak Odunpazarı TOKİ konutlarına yerleştirilen kapıcılar, yapımı devam eden TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarının 2. etabı tamamlandığında giriş katlara yerleştirilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar konuk olduğu AA Editör Masası'nda konuyla ilgili sözlerinin hatırlatılması ve çalışmalarının sorulması üzerine, ''Zemin kotu altındaki iskanları kaldırmak için şu anda çalışmamız bitti, gerek yönetmelik gerekse yasal düzenleme. Bunu en kısa sürede yürürlüğe koyacağız. Zaten TOKİ olarak yaptığımız konutlarda, yeni projelerde, taşkın alanlarında bodrum katlarına kesinlikle iskan vermiyoruz yönetmelik çıksa da çıkmasa da. Ama bunun yasal düzenlemesini de bitirmek üzereyiz'' ifadelerini kullanmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın