Dolar
32.54
Euro
34.94
Altın
2,330.14
ETH/USDT
3,136.40
BTC/USDT
64,195.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

Kameraman Cüneyt Ünal için çağrı

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Suriye'de tutuklu bulunan Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılmasını istedi.

29.08.2012 - Güncelleme : 29.08.2012
Kameraman Cüneyt Ünal için çağrı

ANKARA/MOSKOVA

ÇGD Genel Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de yaşanan iç savaşı, silahlı çatışmaları izlemek üzere gittiği ülkede tutuklanan kameraman Ünal'ın, savaşanlar arasında kabul edilmesinin basın özgürlüğüne, evrensel basın hukukuna aykırı olduğu bildirildi. 
Ünal'ın serbest bırakılmasını istenilen açıklamada, şunlar kaydetti:
''Meslektaşımız Ünal'ın yayınlanan görüntülerinde dövüldüğü, hırpalandığı, kendisine zor kullanıldığı anlaşılmaktadır. Ünal, Suriye'ye savaşmak için değil, gazetecilik görevini yapmak için gitmiş deneyimli bir gazetecidir. Elinde silahla çekilmiş görüntüsünün gerçek olup olmadığını bilmiyoruz. Bu konu zaman içinde kendisi tarafından daha özgür koşullarda elbette açıklanacak, bunun mesleki soruşturmasını bizler yapacağız. Ancak gazetecilerin silahlı çatışma bölgelerinde bulundukları zamanlarda bazen hatıra fotoğrafları çektirdikleri de bilinmektedir. Meslektaşımız Ünal'ın derhal serbest bırakılmasını Suriye makamlarından talep ediyoruz.''

Rusya Gazeteciler Birliği'nden destek mesajı
Rusya Gazeteciler Birliği Başkanı Leodinoviç Bogdanov, Suriye'de kaçırılan Türk gazeteci Cüneyt Ünal'a destek mesajı verdi. 
AA'ya açıklamada bulunan Bogdanov, Suriye hükümetinin tutuklanan Türk gazeteci Ünal'ı serbest bırakması gerektiğini belirtirken, "Suriye'de şu an tam bir trajedi yaşanıyor. Elbette bu durumdan görevlerini yerine getirmeye çalışan gazeteciler de olumsuz etkileniyor. Çatışmaların başladığı günden itibaren 20'nin üzerinde gazeteci Suriye'de yaşamını yitirdi. Onlar sadece görevlerini yapmaya çalışan kahramanlar. Ünal ve kaçırılan tüm gazeteciler serbest bırakılmalı" değerlendirmesinde bulundu. 
Bogdanov, Suriye'de bir savaş yaşandığı için gazetecilerin çalışma şartlarının çok ağır olduğunu vurgularken, bu konunun gazeteciler arasındaki uluslararası toplantılarda gündeme getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın