Dolar
32.58
Euro
35.02
Altın
2,321.13
ETH/USDT
3,160.00
BTC/USDT
64,284.00
BIST 100
9,722.09
Gündem

İstanbul’da beklenen sağanak etkili oluyor

İstanbul'da beklenen gök gürültülü sağanak yağış etkili olmaya başladı.

Alptekin Soykan  | 24.05.2019 - Güncelleme : 24.05.2019
İstanbul’da beklenen sağanak etkili oluyor

İstanbul

Alınan bilgiye göre, özellikle Boğaz bölgesinde bulunan Üsküdar, Kadıköy, Beşiktaş, Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde şiddetli görülen yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. 

Sabahın erken saatlerinde işe gitmek için evlerinden çıkan İstanbullular, ıslanmamak için otobüs duraklarına ve metro istasyonlarının girişlerine sığındı.

Bu arada, Ümraniye Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir hurdalığa yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Kent genelinde yoğun yağış etkisini sürdürüyor.

Yağış öncesi yaşanan yoğun şimşek fırtınası, özellikle Fatih'te tarihi yarımada üzerinde güzel manzaralar oluşturdu.

Trafik kazaları ve su baskınları meydana geldi

Kozyatağı'ndaki Tuzcuoğlu Köprüsü üzerinden D-100 Karayolu'na bağlanmak isteyen Ömer Saydam idaresindeki 34 HD 9169 plakalı hafriyat kamyonu, sağanak yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine bariyerleri aşarak yan yolda durdu.

Sürücünün yara almadığı kazada hasar meydana geldi. 

Bu arada Göztepe Mahallesi Cemil Topuzlu Caddesi'nde 5 katlı binanın zemin katını su bastı. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekibi, evdeki suyu tahliye etti.

Su baskını nedeniyle de evde hasar oluştu.

Sıcaklık azalacak

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak.

Trakya (Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ) ile Marmara'nın doğusunda (Yalova, Kocaeli, Sakarya, İstanbul Boğaz çevresi ve Anadolu Yakasında) yerel olarak kuvvetli (15-40 kg/m2) sağanak bekleniyor.

Sağanak nedeniyle su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın