Dolar
32.24
Euro
34.74
Altın
2,334.09
ETH/USDT
3,015.00
BTC/USDT
61,988.00
BIST 100
10,268.58
Gündem

İstanbul Bayrampaşa'da patlama

İstanbul Bayrampaşa'da yol kenarına konulan bomba infilak etti. Bombalı saldırının patlamadan kısa süre önce yoldan geçen çevik kuvvet midibüsüne yönelik olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

01.12.2015 - Güncelleme : 02.12.2015
İstanbul Bayrampaşa'da patlama

İSTANBUL

İstanbul Bayrampaşa Kadife Kavşağı'nda yol kenarına konulan bomba infilak etti.

Kadife Kavşağı'ndaki patlamanın ardından Bomba İmha ve Olay Yeri İnceleme şube müdürlüklerine bağlı uzman polisler, bölgede inceleme yaptı.

İnceleme sonucunda patlamaya, yol kenarına konulan bir bombanın neden olduğu tespit edildi.

Uzman polisler, bombanın türü ve tipinin belirlenmesi için olay yerinde bulunan parçaları muhafaza altına alarak, emniyete götürdü. İlk incelemelere göre, bombanın el yapımı parça tesirli olduğu tespit edildi.

Olay yeri çevresindeki güvenlik kamerası kayıtlarında, patlamadan kısa süre önce yoldan bir çevik kuvvet midibüsünün geçtiği görülüyor. Bombalı saldırının, polis aracına yönelik olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

İstanbul Valisi Şahin'den açıklama

İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, Kadife Kavşağı'nda patlama meydana geldiğini ve 1 kişinin yaralandığını kaydetti.

Vali Şahin, "(Olayın) Medyanın merkezinde olması, çok kalabalık bir ortamda olması nedeniyle ilk etapta çok büyük bir patlamaymış gibi intikal ettirildi ama çok şükür herhangi bir can kaybı yok" ifadelerini kullandı.

Patlamada yaralanan Adnan Yalçın (36), Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yalçın ile olayın ardından Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne başvuran ve ayakta tedavi edilen iki kişinin tedavilerinin ardından taburcu edildiği bildirildi.

Bu arada, polis ekipleri, patlamadan önce olay yerinde görülen ve eşkali belirlenen bir şüphelinin yakalanması için bölgede çalışma başlattı. Arama çalışmalarına polis helikopteri de destek verdi.

Muhabir: Mehmet Ali Derdiyok, Abidin Mutlu Bozdağ, Gökhan Yılmaz, Arif Yakıcı, Halil Demir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın