Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,225.02
ETH/USDT
3,560.70
BTC/USDT
70,752.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Isparta'da çok uluslu komando tatbikatı

Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan ve Gürcistan'ın en seçkin askerlerinden oluşan komando birlikleri, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında tatbikat yaptı.

Murat Yolcu  | 11.06.2016 - Güncelleme : 12.06.2016
Isparta'da çok uluslu komando tatbikatı Fotoğraf: AA/Murat Yolcu

Isparta

ISPARTA

Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan ve Gürcistan'ın en seçkin askerlerinden oluşan komando birlikleri, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında tatbikat yaptı.

Ülkelerin komando birlikleri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlamayı, birlikte çalışma ve ortak harekat planlama yeteneğini geliştirmeyi amaçlayan tatbikat, kentin farklı noktalarında gerçekleştirildi.

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, EDOK Muhabere ve Muharebe Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil ve katılımcı ülkelerin savunma ataşelerinin takip ettiği tatbikata Türkiye'den 66, Azerbaycan'dan 30, Bulgaristan'dan 21 ve Gürcistan'dan 19 komando katıldı.

Tatbikatta komandolar, senaryo gereği Birleşmiş Milletler (BM) kontrolündeki havaalanı yakınında bulunan kıyı şeridininin güvenliğini sağlamak ve ardından düşman muhabere istasyonunu yok etmek amacıyla belirlenen hedeflere 4 botla kıyı çıkarma harekatına başladı. 

Öte yandan, tatbikat kapsamında komandolar, içinde kurbağa ve yılan bulunan su altı labirent engelini de aştı, yaklaşık 15 metreden "çivileme" suya atladı.

Komandolar, dünyanın en uzun eğitim kulelerinden biri olan Karaburun bölgesindeki komando kulesine çeşitli yöntemlerle tırmandı ve kuleden iniş gerçekleştirdi. Ayrıca komandolar, gözlemci heyete doğal şartlarda yılan, kurbağa, bıldırcın ve yengecin nasıl yenileceğini gösterdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.