Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,542.30
BTC/USDT
70,029.00
BIST 100
9,077.73
Gündem

İki Bakanlık OSB'lerdeki mesleki eğitimi masaya yatırdı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgelerinde mesleki ve teknik eğitim kurumlarının mevcut durumunun güçlendirilmesi ve iyileştirilmesi için çalışma başlattı.

28.09.2018 - Güncelleme : 28.09.2018
İki Bakanlık OSB'lerdeki mesleki eğitimi masaya yatırdı

ANKARA - Selma Kasap

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında yapılan üst düzey katılımlı ilk toplantıda, OSB'lerdeki mesleki eğitim alanındaki tüm süreçlerin birlikte yürütülmesi kararlaştırıldı.

Çalışma kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında toplantı düzenlendi. Toplantıda OSB'lerde mevcut sektörler ve mesleki eğitim kurumlarının iş birliği verimlilikleri, mevcut mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile mesleki eğitim merkezlerinin sorunları ve iyileştirme alanları, yeni eğitim kurumları açılma potansiyelleri ele alındı. Bu konuda tüm süreçlerin birlikte yürütülmesi kararlaştırıldı.

OSB'ler içinde, 37 özel mesleki ve teknik Anadolu lisesi ve MEB'e bağlı 33 mesleki ve teknik Anadolu lisesi ile mesleki eğitim merkezi olmak üzere toplam 70 mesleki ve teknik eğitim kurumu yer alıyor. Halen ülke çapında 309 Organize Sanayi Bölgesi bulunuyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında gerçekleştirilen ilk toplantıya, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varım Numanoğlu, Bilim Teknoloji ve Sanayi Eğitimi Daire Başkanı Zübeyde Arslanoğlu, Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin, Eğitim Politikaları Daire Başkanı Recep Altın ve uzmanlar katıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın