TUNCELİ
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, kaçırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında ''müşteki'' sıfatıyla ifade verdiği Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan ayrıldı.
Parti çalışmaları yaptığı Ovacık ilçesinden 12 Ağustos Pazar günü akşam saatlerinde Tunceli'ye dönerken teröristlerce kaçırılan ve 48 saat sonra serbest bırakılan milletvekili Aygün, Tunceli Adliye Sarayı'na gelerek Cumhuriyet Savcısı Osman Altınkaya'ya ifade verdi.
Aygün'e, ifade işlemleri sırasında avukatı Cihan Söylemez eşlik etti.
4 sayfalık ifade
4 sayfalık ifade veren Aygün, savcıya teröristlerce alıkonulması olayına ilişkin bilgiler aktardı.
Savcılıkta kendisine gösterilen albümdeki terörist fotoğraflarını inceleyen ve kendisini kaçıran teröristleri teşhis etmeye çalışan Aygün, ifadesinde şunları söyledi:
''Bana gösterilen albümde bulunan fotoğrafları tek tek inceledim. Bu fotoğraflar içerisinden 11. sırada bulunan kişiyi, 'Azad' kod adlı PKK'lıya benzettim. Ancak tam ve net bir biçimde teşhis ettiğimi söyleyemem. 132'nci sırada bulunan kişinin beni kaçıran PKK'lılar içerisinde yer almadığını kesin bir biçimde söyleyebilirim. İki gün boyunca beni silah zoruyla kaçırıp alıkoyan, özgürlük ve güvenliğime tehdit oluşturan PKK mensuplarından davacı ve şikayetçiyim.''
Aygün, ''Bahoz ile irtibat kurulmasaydı, Seyithan ile görüştürüldükten sonra Kandil'e götürülebileceğimi de düşünüyordum. Fakat kaçırılmam üzerine oluşan tepkiler nedeniyle örgütün geri adım atmak zorunda kaldığını düşünüyorum'' dedi.
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, ''Kendileriyle gitmeme noktasında mücadele ettim. Çünkü beni kaçırarak büyük bir eylem hazırlığı içerisinde olduklarını anlamıştım'' ifadelerini kullandı.