
Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce havaalanında düzenlenen operasyonda 2 adet fildişi ele geçirildi.***
ANKARA - Duygu Can
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince havaalanı giriş noktasındaki kontrollerde 2 adet fildişi ele geçirildiğini bildirdi.
Nesli tehlike altındaki hayvan ya da bitkilerin bazı türlerinin izne tabi olarak ticaretinin serbest, bazı türlerin ise ticaretinin tamamen yasak olduğunu ifade eden Özyanık, bu konuda çok hassas olduklarını belirtti.
Özyanık, izne tabi olduğu sürece söz konusu ticarete karşı olmadıklarını ancak vatandaşlardan da prosedürleri uygulamada duyarlı olmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.