Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.30
BTC/USDT
70,805.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Hanefi Avcı'ya 15 yıl hapis cezası

"Devrimci Karargah Örgütü" davasında tutuklu yargılanan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, 15 yıl 3 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

19.07.2013 - Güncelleme : 19.07.2013
Hanefi Avcı'ya 15 yıl hapis cezası

İSTANBUL

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Devrimci Karargah Örgütü'' davasında tutuklu yargılanan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'yı, 15 yıl 3 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar ve bazı tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık ve avukatların son sözlerinin sorulmasının ardından mahkeme heyeti, kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi.

Aranın ardından kararını taraflara yazılı olarak dağıtan mahkeme heyeti, tutuklu sanık eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'yı "yasa dışı silahlı Devrimci Karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım etmek", "ruhsatsız vahim nitelikte tam otomatik ve yarı otamatik silah bulundurmak ve taşımak", "yargı görevi yapanları etkileme" ve "gizliliğin ihlali" suçlarından 15 yıl 3 ay 20 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme Başkanı, Avcı'nın tahliye olması yönünde oy kullandı

Hanefi Avcı'nın, "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" suçundan beraatine, "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçundan ise davanın ertelenmesine karar veren heyet, Avcı'nın tutukluluk halinin devamına oy çokluğuyla karar verdi.

Mahkeme Başkanı Nurettin Ak, sanık Hanefi Avcı'nın tahliye olması yönünde oy kullanarak çoğunluğun (iki üye hakimin) görüşüne katılmadığını ifade etti.

Mahkeme, Avcı hakkında suç duyurusunda bulundu

Heyet, sanık Hanefi Avcı'nın iddianamenin anlatım bölümünde, kendi fotoğrafları bulunan "Süleyman Güzel" adına nüfus cüzdanını, "Sabit Kabaklı" adına sürücü belgesini ve lacivert renkli pasaportu, "Bilal Balkan" adına sürücü belgesini sahte olarak düzenleyip yurt dışına çıkışlarında kullanmak suretiyle resmi belgelerde sahtecilik yaptığının belirtildiği ancak bu hususta kamu davası açılmadığı anlaşıldığından sanık hakkında gereğinin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına da hükmetti. 

28 sanığın beraatine karar verildi

Bu arada dosya kapsamında, aralarında gazeteci Aylin Duruoğlu ve avukat Özcan Kılıç'ın aralarında bulunduğu 23 sanığın "Devrimci Karagah terör örgütü üyeliği" suçundan beraatine karar verildi.

Hanefi Avcı'nın eşi sanık Şenay Avcı'nın "ruhsatsız vahim nitelikte tam otomatik ve yarı otamatik silah bulundurmak ve taşımak" suçundan kastı olmadığı gerekçesiyle beraatine hükmeden mahkeme heyeti, 4 sanık hakkında da tüm suçlardan beraat kararı verdi.

Heyet, firari 2 sanık hakkında da dosyanın ayrılarak başka bir esasa kaydedilmesini kararlaştırdı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın