Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,126.20
BTC/USDT
63,085.00
BIST 100
9,915.62
"Örümcek Ormanları" güz renkleriyle büyülüyor
30.10.2020

Gümüşhane'de yüksek köknarlar, uzun ladin ağaçları ve sık bitki örtüsüyle öne çıkan ve kesin korunacak hassas alan ilan edilen "Örümcek Ormanları"nda sonbahar, adeta görsel şölen sunuyor. ( Hakan Burak Altunöz - Anadolu Ajansı )

"Dünyanın en büyük insan zinciri" İstanbul'dan geçiyor
Fotoğraf: Valentin Flauraud

Birliği, karşılıklı yardımlaşmayı ve duvarların ötesindeki ortak çabayı simgelemek amacıyla iç içe geçen, tokalaşmış elleri çimenlerin üzerine çizen Fransız land-art sanatçısı Saype, Duvarların Ötesinde (Beyond Walls) projesinin sekizinci durağı olarak İstanbul'u seçti. Saype adıyla tanınan Guillaume Legros, çim ve toprak üzerinde anıtsal freskler oluşturuyor. Tebeşir ve kömürden oluşan bir boyanın mucidi olan Saype, sokak sanatı ve "land-art"ı (arazi sanatı) birbirine bağlayan sanatsal bir hareketin öncüsü olarak biliniyor. ( Valentin Flauraud - Anadolu Ajansı )

Ankara'da Azerin ve Kıraç'tan Cumhuriyet Bayramı konseri
Fotoğraf: Evrim Aydın

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Azerin ve Kıraç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla konser verdi. Gölbaşı Belediyesinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle otomobillerden izlenecek şekilde organize ettiği konser, 15 Temmuz Şehitler Anıtı karşısındaki alanda gerçekleştirildi. ( Evrim Aydın - Anadolu Ajansı )

CSKA Moskova - Valencia Basket
Fotoğraf: Sefa Karacan

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde CSKA Moskova, Valencia Basket ile Megasport Arena’da karşılaştı. CSKA Moskova oyuncusu Nikola Milutinov (33) bir pozisyonda Valencia Basket takımı oyuncusu Bojan Dubljevic (14) ile mücadele etti. ( Sefa Karacan - Anadolu Ajansı )

Tunuslular Macron’un İslam karşıtı tutumunu protesto etti
Fotoğraf: Yassine Gaidi

Başkent Tunus'taki Habib Burgiba caddesinde toplanan bir grup, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Hazreti Muhammed'i hedef alan karikatürleri savunması ve İslam karşıtı tavrına tepki olarak gösteri düzenledi. ( Yassine Gaidi - Anadolu Ajansı )

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor
Fotoğraf: Muhammed Selim Korkutata

Türkiye Cumhuriyeti'nin 97. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla TBMM'den, Ulus'taki ilk Meclis önüne kadar resmi geçit töreni düzenlendi. ( Muhammed Selim Korkutata - Anadolu Ajansı )

ODTÜ'lü Aslı, kuşkonmaz üretimiyle ihracatçı oldu
Fotoğraf: Orhan Çiçek

İş gezisi sırasında yurt dışında lezzetinden etkilendiği kuşkonmaz bitkisinin üretimine başlayan kadın girişimci Aslı Aksoy, birlikte çalıştığı kadınların desteğiyle üretim kapasitesini 5 yılda 100 kat artırdı. ( Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı )

İstanbul'da sağanak yağış
Fotoğraf: Salih Zeki Fazlıoğlu

İstanbul'da sabah saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış Cevizlibağ ve çevresinde etkili oldu. ( Salih Zeki Fazlıoğlu - Anadolu Ajansı )

Endonezya'da Emmanuel Macron karşıtı protesto düzenlendi
Fotoğraf: Magnus Hendratmo

Endonezya'nın Surakarta kentinde, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Hazreti Muhammed'i hedef alan karikatürleri savunması ve İslam’a hakaret içeren açıklamaları protesto edildi. ( Magnus Hendratmo - Anadolu Ajansı )

Gazze'de Fransa'nın İslam karşıtı tutumuna tepki olarak pankart asıldı
Fotoğraf: Ali Jadallah

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı söylemlerine tepki olarak, Gazze Şeridi'ndeki Fransız Kültür Merkezi duvarına pankart asıldı. ( Ali Jadallah - Anadolu Ajansı )

Bursa'da 29 Ekim'e özel meşaleli ve havai fişekli gösteri
Fotoğraf: Sergen Sezgin

Bursa'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Uludağ'ın eteklerinde meşaleli ve havai fişekli gösteri yapıldı. Saat 21.00'da okunan 10. Yıl Marşı eşliğinde aynı anda yakılan 2000 meşale, atılan havai fişeklerle beraber görsel şölen oluşturdu. ( Sergen Sezgin - Anadolu Ajansı )

Milli sporcu Birgül Erken'den tek nefeste 97 metrelik "Cumhuriyet'e Saygı" dalışı
Fotoğraf: Talip Demirci

Dünya rekortmeni milli sporcu Birgül Erken, Antalya'nın Kaş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tek nefeste 97 metrelik dalış gerçekleştirerek, su altında 30 metrekarelik Türk bayrağı açtı. ( Talip Demirci - Anadolu Ajansı )

Ermenistan, Berde şehir merkezini vurdu
Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman

Ermenistan, Berde şehir merkezini vurdu. İlk belirlemelere göre, füzelerin isabet ettiği çok sayıda dükkan ve araç yanıyor. ( Arif Hüdaverdi Yaman - Anadolu Ajansı )

Anamur'daki orman yangını bölgesinde soğutma çalışmaları sürüyor
Fotoğraf: Mustafa Ünal Uysal

Mersin'in Anamur ilçesinde dün kontrol altına alınan orman yangını bölgesinde soğutma çalışmaları devam ediyor. Uçarı Mahallesi kırsalındaki kızılçam ormanında çıkan ve dün kontrol altına alınan yangında, ekipler soğutma çalışmalarını sürdürdü. ( Mustafa Ünal Uysal - Anadolu Ajansı )

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Fotoğraf: Metin Pala

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Çamlıca Camisi'nin minarelerinden Türk bayrağı ve ''Cumhuriyet Milli Birlik ve Beraberliktir'' yazılı mahyalar ışıklandırıldı. ( Metin Pala - Anadolu Ajansı )

Melbourne’daki Kovid-19 yasakları kaldırıldı, kent yeniden canlandı
Fotoğraf: Recep Şakar

Yeni tip koronavirüste (Kovid-19) ikinci dalgaya karşı verdiği mücadeleyi kazanan Avustralya’nın Melbourne kentindeki sıkı yasakların kaldırılmasıyla, yeniden işe dönen on binlerce kişi aylardır sessiz kalan şehrin canlanmasına neden oldu. ( Recep Şakar - Anadolu Ajansı )

Türk Telekom - Hapoel Bank Yahav
Fotoğraf: Evrim Aydın

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Türk Telekom ile İsrail'in Hapoel Bank Yahav takımları karşılaştı. Bir pozisyonda Türk Telekom'dan Kyle Wiltjwer ile Hapoel Bank Yahav'dan Chris Kramer mücadele etti. ( Evrim Aydın - Anadolu Ajansı )

Kovid-19'a karşı geliştirilen faz 3 aşamasındaki aşı Ankara'da gönüllülere uygulanmaya başlandı
Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Alman BioNTech firmasının yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşı adayının, faz 3 çalışmaları kapsamındaki ilk aşısı, Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesinde yapıldı. ( Doğukan Keskinkılıç - Anadolu Ajansı )

"Vatan Muharebesi"nde şehit olan gönüllü Azerbaycanlı Kahramanov'un taziyesi devam ediyor
Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman

Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılması için devam eden "Vatan Muharebesi"nde şehit olan gönüllü Azerbaycanlı Türk Orhan Kahramanov'un, başkent Bakü'deki evine taziye ziyaretleri devam etti. ( Arif Hüdaverdi Yaman - Anadolu Ajansı )

Düzce kent merkezi ve Anadolu Otoyolu'nda yoğun sis etkili oldu
Fotoğraf: Ömer Ürer

Hava sıcaklığının 12 derece ölçüldüğü Düzce kent merkezinde ise sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 25 metreye kadar düştü. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )

"Dünyanın en büyük insan zinciri" İstanbul'dan geçiyor
Fotoğraf: Valentin Flauraud

Birliği, karşılıklı yardımlaşmayı ve duvarların ötesindeki ortak çabayı simgelemek amacıyla iç içe geçen, tokalaşmış elleri çimenlerin üzerine çizen Fransız land-art sanatçısı Saype, Duvarların Ötesinde (Beyond Walls) projesinin sekizinci durağı olarak İstanbul'u seçti. Saype adıyla tanınan Guillaume Legros, çim ve toprak üzerinde anıtsal freskler oluşturuyor. Tebeşir ve kömürden oluşan bir boyanın mucidi olan Saype, sokak sanatı ve "land-art"ı (arazi sanatı) birbirine bağlayan sanatsal bir hareketin öncüsü olarak biliniyor. ( Valentin Flauraud - Anadolu Ajansı )

Galata Kulesi, Cumhuriyet Bayramı'nda iki farklı etkinliğe ev sahipliği yaptı
Fotoğraf: Esra Bilgin

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon çalışmaları sonrası yeniden ziyaretçileriyle buluşan Galata Kulesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda iki farklı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Patara Antik Kenti'nde Cumhuriyetin 97'inci yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen "29 Ekim Büyük Cumhuriyet Konseri", Antalyalıların yanı sıra Galata Kulesi'nde de canlı olarak sanatseverlerle buluştu. Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafları eşliğinde, mapping gösterileriyle birlikte kuleye yansıtılan konsere, ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. ( Esra Bilgin - Anadolu Ajansı )

Tunceli ormanlarında güz renkleri göz kamaştırıyor
Fotoğraf: Sidar Can Eren

Tunceli'de sonbaharın gelişiyle sarı, yeşil ve kızılın tonlarına bürünen dağ köylerindeki ormanlar, seyrine doyumsuz manzaralar oluşturuyor. ( Sidar Can Eren - Anadolu Ajansı )

İstanbul'da sis etkili oldu
Fotoğraf: Emrah Yorulmaz

İstanbul'da sabah saatlerinde oluşan sis, İstanbul Boğazı'nda etkili oldu. Sis nedeniyle Boğaz'da güzel manzaralar oluştu. ( Emrah Yorulmaz - Anadolu Ajansı )

İspanya, Kovid-19'a karşı ikinci kez ulusal OHAL ilan etti
Fotoğraf: Burak Akbulut

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında 1 milyonu aşan vaka sayılarının her geçen gün hızla arttığı İspanya'da sol koalisyon hükümeti, Kanarya Adaları dışında ulusal çapta olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. İkinci OHAL'de yeni olan en önemli tedbir ise ülke genelinde saat 23.00 ila 06.00 arasında sokağa çıkma yasağı getirilmesi oldu. Başkent Madrid'deki Sol Meydanı'nda ise polis ekipleri, OHAL kapsamında kontroller yapıyor. ( Burak Akbulut - Anadolu Ajansı )

Balık Gölü'nde gün batımı
Fotoğraf: Hüseyin Yıldız

Iğdır ile Ağrı il sınırlarında bulunan, Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Balık Gölü'nde gün batımı güzel görüntüler oluşturdu. ( Hüseyin Yıldız - Anadolu Ajansı )

Irak'ta, "25 Ekim Gösterileri" devam ediyor
Fotoğraf: Murtadha Al-Sudani

Irak'ın başkenti Bağdat'ta 25 Ekim 2019'da işsizlik, yolsuzluklar ve kamu hizmeti yetersizliği nedeniyle zirve yapan gösterilerin birinci yıl dönümü nedeniyle dün başlayan protestolar sürüyor. Tahrir Meydanı yakınındaki trafiğe kapalı olan Cumhuriyet Köprüsü'ne ilerleyen göstericilerle güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Yaralanan göstericiler, çevredekiler tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. ( Murtadha Al-Sudani - Anadolu Ajansı )

Edirne'de armut hasadı başladı
Fotoğraf: Gökhan Balcı

Edirne'de deveci, santa maria ve williams çeşidi armutlar hasat ediliyor. Havsa'nın Kuzucu köyünde üretici Devrim Meçgel'e ait bahçede de deveci armudu hasadı yapılıyor. ( Gökhan Balcı - Anadolu Ajansı )

Gazze'de lise son sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başladı
Fotoğraf: Ali Jadallah

Gazze Şeridi'nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kapatılan okullar, belirli bölgelerde alınan tedbirler kapsamında 12. sınıf öğrencileri için kademeli olarak açıldı. Öğrenciler, okula maske takarak geldi. ( Ali Jadallah - Anadolu Ajansı )

İstanbul'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları
Fotoğraf: Yasin Aras

Haliç Kongre Merkezi sahilinde oluşturulan su perdesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gösteri gerçekleştirildi. ( Yasin Aras - Anadolu Ajansı )

Zerzevan Kalesinde çıkarılan eserler ilham kaynağı oldu
Fotoğraf: Bestami Bodruk

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi yakınlarındaki, Roma İmparatorluğu döneminde "askeri yerleşim" olarak kullanılan ve yeraltı tapınağı Mithras'ın da bulunduğu 3 bin yıllık Zerzevan Kalesinde çıkarılan eserler üzerindeki motifler, Olgunlaşma Enstitüsü tarafından takı, kıyafet ve ürünlerde kullanılıyor. Belirli günlerde kazı alanında çalışan takı tasarım atölyesi çalışanları, düzenleyecekleri büyük defile öncesi prova yapıyorlar. ( Bestami Bodruk - Anadolu Ajansı )

İstanbul'da sis
Fotoğraf: Esra Bilgin

Gün batımında İstanbul Boğazı çevresinde oluşan sis Üsküdar sahilinde güzel görüntüler oluşturdu. ( Esra Bilgin - Anadolu Ajansı )

Roma'da salgın tedbirlerinin protesto edildiği gösteride olaylar çıktı
Fotoğraf: Riccardo De Luca

İtalya'nın başkenti Roma'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirlere tepki göstermek amacıyla düzenlenen protesto gösterisinde çıkan olaylarda 2 güvenlik görevlisi yaralandı, 10 kişi gözaltına alındı. Protestocular, aşırı sağcı Forza Nuova partisi öncülüğünde, Başbakan Giuseppe Conte ve hükümetinin "sağlık diktatörlüğü"nü ve sokağa çıkma yasağı kararını protesto etmek için saat 23.00'te başkentin işlek meydanlarından Popolo'da bir araya geldi. ( Riccardo De Luca - Anadolu Ajansı )

Kışın vazgeçilmez lezzeti kazların sofralara hazırlık süreci başladı
Fotoğraf: İsmail Kaplan

Türkiye'nin kaz yetiştiriciliği merkezi konumundaki Kars'ta besiciler, hayvanlarını, hem yağlanmaları hem de iyi beslenmeleri amacıyla kış öncesi meralarda otlatıp soğuk sularda yüzdürerek kış sezonuna hazırlıyor. ( İsmail Kaplan - Anadolu Ajansı )

Şili'de anayasa referandumunun ardından
Fotoğraf: Alejandro Olivares

Şili'de diktatör Augusto Pinochet döneminden kalma anayasanın yeniden yazılıp yazılmamasının halka sorulduğu referandumdan açık ara farkla anayasanın yeniden yazılması kararı çıktı. Resmi sonuçları beklerken reformu destekleyen vatandaşlar, Plaza Italia Meydanı'nda toplanarak gösteri düzenledi. ( Alejandro Olivares - Anadolu Ajansı )

İdlib'de halk Fransa'yı protesto etmek için sokağa indi
Fotoğraf: Muhammed Abdullah

Suriye'nin İdlib kentinde halk, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'a ve Müslümanlara yönelik sözlerine karşı gösteri düzenledi. İdlib'in farklı beldelerinde toplanan protestocular, ellerinde "Hazreti Muhammed kırmızı çizgimizdir" yazan pankartlarla Fransız mallarını boykot çağrısında bulundu. ( Muhammed Abdullah - Anadolu Ajansı )

Fenerbahçe - Trabzonspor
Fotoğraf: Serhat Çağdaş

Fenerbahçe, Süper Lig'in 6. hafta maçında Trabzonspor ile karşılaştı. Fenerbahçeli oyuncu Gökhan Gönül (77) takımının üçüncü golünden sonra sevinç yaşadı. ( Serhat Çağdaş - Anadolu Ajansı )

Irak’ta 25 Ekim gösterilerinin birinci yılı
Fotoğraf: Murtadha Al-Sudani

Irak’ın başkenti Bağdat’ta, 25 Ekim 2019’da işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliği nedeniyle patlak veren gösterilerin birinci yılında protestocular, Cumhuriyet Köprüsü üzerinde toplandı. Eylemi gerçekleştiren göstericilerden bazılarının askerlere taş ve molotof kokteyli ile saldırması üzerine çatışma çıktı. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu yaralanan bir gösterici, bölgeden uzaklaştırıldı. ( Murtadha Al-Sudani - Anadolu Ajansı )

2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası'nın ödül töreni yapıldı
Fotoğraf: Uğur Subaşı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası ödül töreniyle sona erdi. Törende milli motosikletçi Birkan Polat da akrobasi gösterisi sundu. ( Uğur Subaşı - Anadolu Ajansı )

Kılıçdaroğlu, kadın muhtarlarla bir araya geldi
Fotoğraf: Özge Elif Kızıl

Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi'nde kadın muhtarlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhtarlar ile fotoğraf çektirdi. ( Özge Elif Kızıl - Anadolu Ajansı )

Geleceğin yıldız atletleri, yarışlara Kapadokya'nın engebeli arazilerinde hazırlanıyor
Fotoğraf: Behçet Alkan

Nevşehir'de, Türkiye, Avrupa ve dünya atletizm şampiyonalarına hazırlanan sporcular, pistteki çalışmalarının yanı sıra beden dayanıklılığını artırmak amacıyla Kapadokya'daki engebeli vadilerde antrenman yapıyor. Farklı kategorilerde madalya sahibi milli atletler ve milli takım adayı sporcular, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Koşu Pistindeki rutin antrenmanlarının yanı sıra Göreme beldesi ile Çavuşin köyü çevresindeki peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadilerde kros çalışıyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

Ankara'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları
Fotoğraf: Evrim Aydın

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Ankara'da yeralan Atakule kırmızı ve beyaz renklerle ışıklandırıldı. Kulenin üzerine Atatürk silüeti yansıtılırken, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan ederken söylediği sözler kule etrafında yeralan ışıklı panoya yansıtıldı. ( Evrim Aydın - Anadolu Ajansı )

"Şelaleler ve göller şehri" sonbaharda doğasever ziyaretçilerini cezbediyor
Fotoğraf: Ömer Ürer

"Şelaleler ve göller şehri" olarak bilinen Düzce, sonbahar aylarının gelmesi ile beraber doğa tutkunu ziyaretçilerin uğrak noktası oluyor. Kentin yüksek kesimlerinde bulunan ve kayın, gürgen ağaçlarının içerisinde yer alan Aydınpınar Şelalesi renk cümbüşüyle seyrine doyumsuz manzaralar sunuyor. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )

İstanbul'da sis
Fotoğraf: Emrah Yorulmaz

İstanbul'da bazı bölgelerde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi kısaldı. ( Emrah Yorulmaz - Anadolu Ajansı )

Roma'da salgın tedbirlerinin protesto edildiği gösteride olaylar çıktı
Fotoğraf: Riccardo De Luca

İtalya'nın başkenti Roma'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirlere tepki göstermek amacıyla düzenlenen protesto gösterisinde çıkan olaylarda 2 güvenlik görevlisi yaralandı, 10 kişi gözaltına alındı. Protestocular, aşırı sağcı Forza Nuova partisi öncülüğünde, Başbakan Giuseppe Conte ve hükümetinin "sağlık diktatörlüğü"nü ve sokağa çıkma yasağı kararını protesto etmek için saat 23.00'te başkentin işlek meydanlarından Popolo'da bir araya geldi. ( Riccardo De Luca - Anadolu Ajansı )

Tel Aviv'de Netanyahu karşıtı gösteri
Fotoğraf: Daniel Bar On

İsrail'in Tel Aviv kentindeki Rabin Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, hakkındaki yolsuzluk davası ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadeledeki başarısızlığı nedeniyle Başbakan Binyamin Netanyahu’nun istifası talebiyle gösteri düzenledi. ( Daniel Bar On - Anadolu Ajansı )

Büyükşehir Belediye Erzurumspor - Galatasaray
Fotoğraf: Fahrettin Gök

Süper Lig'in 6. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Galatasaray karşılaştı. Erzurumsporlu Arvydas Novikovas (11), penaltıdan kaydettiği golün ardından sevinç yaşadı. ( Fahrettin Gök - Anadolu Ajansı )

İstanbul'da sis
Fotoğraf: Esra Bilgin

Gün batımında İstanbul Boğazı çevresinde oluşan sis Eminönü'nde güzel görüntüler oluşturdu. ( Esra Bilgin - Anadolu Ajansı )

Türkiye Cumhuriyeti'nin 97. kuruluş yıl dönümü
Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç

Türkiye Cumhuriyeti'nin 97. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla vatandaşlar Anıtkabir'i ziyaret etti. ( Doğukan Keskinkılıç - Anadolu Ajansı )

Londra’da Kovid-19 önlemlerine karşı gösteri düzenlendi
Fotoğraf: Hasan Esen

İngiltere’nin başkenti Londra’da StandUpX adlı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri ve maske karşıtı grup gösteri düzenledi. Polis bazı göstericileri gözaltına aldı. ( Hasan Esen - Anadolu Ajansı )

New York'ta başkanlık seçimi için erken oy kullanma süreci başladı
Fotoğraf: Tayfun Coşkun

ABD'de 3 Kasım'da yapılacak 59. başkanlık seçimleri için pek çok eyalette erken oy kullanma süreci başlarken, şu ana kadar en az 50 milyon kişinin postayla ya da sandık başına giderek oyunu kullandığı bildiriliyor. New York'taki vatandaşlar da oylarını kullanmak için Madison Square Garden'da sandık başına gitti. ( Tayfun Coşkun - Anadolu Ajansı )

Kars'ta gün batımı
Fotoğraf: İsmail Kaplan

Türkiye'nin en yüksek yerleşim yerlerinden biri olan Kars'ta gün batımı sırasında gökyüzünde oluşan renkler ve insan silüetleri güzel görüntü oluşturdu. ( İsmail Kaplan - Anadolu Ajansı )

Polonya'da koronavirüs tedbirleri protesto edildi
Fotoğraf: Omar Marques

Polonya'da son dönemde Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle alınan yeni tedbirler yürürlüğe girdi, son 24 saatte 13 bin 628 yeni vaka ile bugüne kadar 241 bin 946 vaka tespit edildi, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 179 artarak 4 bin 351’e çıktı. Başkent Varşova'da göstericiler alınan yeni tedbirleri protesto etti. Gösteride polis önem aldı. ( Omar Marques - Anadolu Ajansı )

Metro İstanbul Strongman Challenge Tren Çekme Yarışması yapıldı
Fotoğraf: Şebnem Coşkun

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattının açılış etkinlikleri kapsamında, Tekstilkent İstasyonu'nda, Metro İstanbul Strongman Challenge Tren Çekme Yarışması düzenlendi. ( Şebnem Coşkun - Anadolu Ajansı )

Gürleyik Çayı sonbahar renkleriyle hayran bırakıyor
Fotoğraf: Deniz Açık

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde bulunan Sündiken Dağları'nın eteğinde eşsiz güzelliğe ve turkuaz renkli doğal havuzlara sahip Gürleyik Çayı, sonbahar mevsiminin renklerine bürünerek güzel manzaralar sunuyor. ( Deniz Açık - Anadolu Ajansı )

"Tabiatın kalbi" Bolu sonbaharda da tatilcilerin ilgi odağı
Fotoğraf: Ömer Ürer

"Tabiatın kalbi" olarak nitelendirilen Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı, sonbaharda da tatilcilerin ilgi odağı oluyor. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )

Türkiye Cumhuriyeti'nin 97. kuruluş yıl dönümü
Fotoğraf: Mustafa Kamacı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 97. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk'ün mozolesine bıraktı. ( Mustafa Kamacı - Anadolu Ajansı )

"Tabiatın kalbi" Bolu sonbaharda da tatilcilerin ilgi odağı
Fotoğraf: Ömer Ürer

"Tabiatın kalbi" olarak nitelendirilen Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı, sonbaharda da ziyaretçilerini ağırlıyor. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )

Türkiye - Kosova
Fotoğraf: Mustafa Çiftçi

Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 7. maçında A Milli Kadın Futbol Takımı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kosova ile karşılaştı. Türk oyuncu Melike Öztürk (sağda) bir pozisyonda rakibi Edona Kastrati (2) ile mücadele etti. ( Mustafa Çiftçi - Anadolu Ajansı )

Hindistan'ın Mumbai kentindeki alışveriş merkezinde yangın çıktı
Fotoğraf: Imtiyaz Shaikh

Hindistan'ın Mumbai (Bombay) kentindeki bir alışveriş merkezinde yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. ( Imtiyaz Shaikh - Anadolu Ajansı )

Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı gösteri
Fotoğraf: Nedal Eshtayh

Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Kafr Kaddum köyünde toplanan bir grup Filistinli, bölgede yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasını protesto etti. İsrail güçlerinin gösteriye müdahale etmesi üzerine protestocular, lastik yakarak karşılık verdi. ( Nedal Eshtayh - Anadolu Ajansı )

AB Liderleri ve maskeleri
Fotoğraf: Dursun Aydemir

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında ülke liderleri de toplantı ve görüşmelerini maske takarak gerçekleştiriyor. Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesine katılan üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları da taktıkları çeşit çeşit maskelerle görüntülenmişti. (Üst sıra soldan sağa) Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, (İkinci sıra soldan sağa) İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Malta Başbakanı Robert Abela, Çekya Başbakanı Andrej Babis, Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Estonya Başbakanı Juri Ratas, Slovakya Başbakanı Igor Matovic, (Üçüncü sıra soldan sağa) Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Letonya Başbakanı Başbakanı Krisjanis Karins, İrlanda Başbakanı Michael Martin, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, (Alt sıra soldan sağa) AB Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Slovenya Başbakanı Janez Jansa, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Portekiz Başbakanı Antonio Costa ve Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel. (Arşiv) ( Dursun Aydemir - Anadolu Ajansı )

Büyük Cumhuriyet Konseri
Fotoğraf: İletişim Başkanlığı

Antalya’nın Kaş ilçesi yakınlarındaki Patara Antik Kenti’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, İletişim Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Büyük Cumhuriyet Konseri düzenlendi. ( İletişim Başkanlığı - Anadolu Ajansı )

Geleneksel yöntemlerle üretilen pekmez kahvaltı sofralarını tatlandırıyor
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Bitlis'in Hizan ilçesinde dağların dik yamaçlarındaki bağlarda yetiştirilen üzümler, asırlardır geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Harmandöven köyünde çiftçilerin ilkbahardan bu yana hiçbir katkı maddesi kullanmadan büyük emeklerle yetiştirdiği üzümlerin pekmeze dönüştürüldüğü lezzet yolculuğu başladı. Sabah erken saatlerde bağa giden çiftçiler ve bağlarda çalışan işçiler, özenle topladıkları üzümleri sepetlere koyarak eşek ve katırların sırtında köye taşıyor. Daha sonra ocakların üzerinde 5 saat kaynatılan üzüm suyu, meşakkatli sürecin ardından pekmeze dönüştürülerek tüketime hazır hale getiriliyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Sıcak hava balonları Kapadokya'da görsel şölen oluşturuyor
Fotoğraf: Behçet Alkan

Dünyada sıcak hava balon turlarının en yoğun şekilde gerçekleştirildiği bölgeler arasında bulunan Kapadokya'da, her sabah gün doğumu vaktinde turistleri taşıyan onlarca sıcak hava balonu gökyüzüne yükseliyor. Çeşitli ülkelerden gelen turistler, düzenlenen tura katılarak, peribacaları ve ilginç kaya oluşumlarıyla kaplı doğal güzellikleri kuş bakışı izleme imkanı buluyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 17 Mart'ta durdurulan uçuşlar, 23 Ağustos tarihinden beri büyük ilgi görüyor. Sıcak hava balonları, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesindeki bölgenin doğa harikası manzarasına renk katıyor. ( Behçet Alkan - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler