
Gül, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gerçekleştirdiği ziyareti izleyen Türk gazetecilerle bir araya gelerek, sohbet etti.***
ABU DABİ/DUBAİ - Eda Ünlü Özen
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye konusunun BM'ye taşınması ile ilgili olarak ''Suriye yönetiminin işin nereye varacağını görmesi lazım ve ona göre kendisine uzatılan bu diyalog, diplomasi, çözüm yollarını dikkate alması lazım'' dedi.
Türkiye'deki yatırım ortamına da değinen Gül, ''Biz yatırım ortamını ne kadar iyileştirdik dersek diyelim, demek ki hala noksanlarımız var. Bu tamamen güvenle ilgili. Dünyanın her tarafına bu kadar büyük yatırım yapan insanlar, Türkiye gibi büyük, potansiyeli olan, önü açık olan bir ülkeye daha çok yatırım yapacaklardır. Bu da bizim açımızdan elzem. Bizim kendi tasarruflarımızla Türkiye'yi istediğimiz yere daha süratli taşımamız mümkün değil'' şeklinde konuştu.
Dizilerin sonunu sordular
Görüşmelerde BAE televizyonlarında gösterilen Türk dizilerinin de gündeme geldiğini anlatan Gül, kendisine ''Dizilerin sonunu söyleyin, yoksa hanımları televizyonların başından kaldıramıyoruz'' diye espri yaptıklarını aktardı.
Türkiye'yi seyrederken kendilerinden bir parça da görmenin dizilere ilgiyi artırdığını kaydeden Gül, damak tadı tutunca yemeklerin sevilmesi gibi, bu zevklerin de birbirini tutmasının önemli olduğunu belirtti. Gül, ortak değerlerin, ortak tarihin, yapısal benzerliğin bulunmasının İstanbul'a ve Türkiye'ye olan hayranlığı arttırdığını söyledi.
Zayed Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldiğinde, ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisinin de gündeme geldiğini söyleyen Gül, ''Hepsi diziyi takip ediyorlar'' dedi.
Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed El Nahyan'ın onuruna verdiği akşam yemeğine katılan Gül, Abu Dabi'deki temaslarını tamamlayarak Dubai'ye geçti.