Görmez: Acil alime ihtiyaç var
Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez, Aydınlar ilçesinde Aydınlar Kur'an Kursu'nu ziyaret etti.

Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez, Aydınlar ilçesinde Aydınlar Kur'an Kursu'nu ziyaret etti.***
SİİRT - Ertuğrul Subaşı
![]() |
Diyanet İşleri Başkanı Siirt'te |
Görmez'e ziyareti sırasında AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt Valisi Musa Çolak, Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Van Müftüsü Nimetullah Arvas ve Batman Müftüsü Hasan Çağlar eşlik etti.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez ve beraberindekileri, Kur'an Kursu'na gelişlerinde öğrenciler ve kursta ders veren Burhaneddin Mücahidi, Bedrettin Sancar ve Hafız Taha Gültekin kapıda karşıladı.
Kur'an kursundaki öğrencilere hitap eden Görmez, 13-14 yaşlarındayken Siirt'e yolunun düştüğünü ve halk arasında ''Tillo'' olarak bilinen ilçedeki Kur'an kursunda bir süre dini eğitim aldığını anlattı.
Medeniyet ve İslam kubbesini ayakta tutanların alimler olduğunu ifade eden Görmez, ''Biz yaklaşık 2 asırdır alimler noktasında zayıflıyoruz. İslam aleminin çok acil şekilde İslam alimine ihtiyacı var'' diye konuştu.
Öğrencilerden bütün dünyanın istifade edeceği şekilde ilim tahsil etmelerini isteyen Görmez, ''İlim ahlaktır, mesuliyettir. Öğrettiğiniz ilim sizin mesuliyetinizdedir'' dedi.
Cuma namazını kıldırdı
Siirt Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi'nde cuma namazını kıldıran Görmez, namaz öncesi verdiği vaazda, Siirt'te bulunmaktan mutlu olduğunu anlattı.
Görmez, ''Yüce Allah dostlarımızla, arkadaşlarımızla, akrabalarımızla aynı vatanı, aynı inancı paylaşan kardeşlerimizle güzel ilişkiler kurulmasını bize emretmiştir. Biliniz ki yanı başındaki dostuyla, arkadaşıyla, akrabasıyla, komşusuyla iman kardeşliği ilişkisi güzel olmayanın Allah ile de ilişkisi güzel olmaz'' dedi.
Vazında Müslüman bir ailenin çocuğu olarak doğmanın büyük bir nimet olduğunu ifade eden Görmez, iman kardeşliğine de vurgu yaptı. ''İman, inanç kardeşliği kan kardeşliğinin daima daha önünde olmuştur'' diyen Görmez, bu kardeşliğin ahlakı, hukuku ve bir edebi olduğunu söyledi.