Dolar
32.34
Euro
35.14
Altın
2,158.99
ETH/USDT
3,384.30
BTC/USDT
65,464.00
BIST 100
8,718.11
Gündem

Görenleri hayran bırakan kanyon 'Küpkaya'

Ordu'nun Ulubey ilçesindeki Küpkaya Kanyonu, doğal güzelliğinin yanı sıra farklı özellikleriyle de yerli ve yabancı ziyaretçilerini cezbediyor.

Hayati Akçay  | 11.09.2019 - Güncelleme : 11.09.2019
Görenleri hayran bırakan kanyon 'Küpkaya'

Ordu

Ordu'nun Ulubey ilçesinin Kardeşler Mahallesi'nde bulunan ve çeşitli sportif aktivitelere de olanak tanıyan Küpkaya Kanyonu, doğal yapısı, akıntılarla şekillenmiş kayalarıyla dikkati çekiyor. 

Yaz aylarında dahi suyunun sıcaklığı 5 derece olan yaklaşık 2 kilometrelik kanyon, macera tutkunlarının yanı sıra yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor.

Olta ile balık da avlanabilen kanyon, sıcak havalarda serinlemek isteyenlere de olanak sağlıyor.

"Karadeniz'in en güzel destinasyonlarından bir tanesi"

Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'nun dereleri, kanyonları ve doğal güzelliklerinin, kentin en önemli destinasyonlarından olduğunu söyledi.

Ordu'nun doğa turizmi ile öne çıkan illerin başında geldiğini aktaran Toparlak, "Bunlardan en önemlilerden bir tanesi de Ulubey ilçemizde bulunan Küpkaya Kanyonu. Kanyonumuz hem uzunluğu hem içerisinde barındırdığı balıkları hem de görselliği yönünden Karadeniz'in en güzel destinasyonlarından bir tanesi." dedi.

Küpkaya Kanyonu'nun şu anda içerisinde bulunan restorasyonuyla ziyaretçilerine hizmet verdiğini dile getiren Toparlak, "Kanyon ayrıca insanların buraya gittiği zaman vadi boyunca içerisinde gezebileceği alanları olan aynı zamanda akan suyunun içilebilir vaziyette olması hasebi ile diğer kanyonlardan, diğer derelerden çok farklıdır." diye konuştu.

Kanyonun çok temiz bir yapısının olduğunun altını çizen Toparlak, "Kanyonun yörede çok önemsediğimiz Alabalık çeşidini de içerisinde barındıran özelliği vardır. Görenleri hayran bırakan bu kanyon özellikle yerli ve yabancı turistlerin cazibesi durumunda." şeklinde konuştu.

Toparlak, kanyonun mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerin başında olduğuna da değinerek kente gelen yerli ve yabancı turistleri buraya davet etti. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın