Dolar
32.25
Euro
34.65
Altın
2,310.36
ETH/USDT
3,004.10
BTC/USDT
62,347.00
BIST 100
10,247.75
Gündem, arşiv

Genelkurmay'dan ''Özel Kuvvetler'' açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, ''Özel Kuvvetler Komutanlığı, gizli ve illegal bir yapılanma olmadığı gibi faaliyetleri de illegal değildir" açıklamasında bulundu.

15.02.2013 - Güncelleme : 15.02.2013
Genelkurmay'dan ''Özel Kuvvetler'' açıklaması

ANKARA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, son günlerde yazılı ve görsel medya organlarında Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı ile ilgili çıkan haberler üzerine kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Hukukun üstünlüğü ve adil yargılanma ilkelerine saygının gereği olarak, devam eden soruşturma ve kovuşturma konularıyla ilgili mecbur kalınmadıkça açıklama yapılmamasına özen gösterildiği ifade edilen açıklamada, ''Ancak, 'Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesindeki bazı unsurların illegal faaliyetlerde bulunduğu' şeklindeki iddialardan yola çıkılarak, TSK personelini ilgilendiren ve devam eden soruşturma ve kovuşturmaları etkileme sonucu doğurabilecek nitelikteki yayınların kurumsal olarak TSK'yı da etkileyecek boyutlara dönüştüğü değerlendirilmektedir'' denildi. 

Özel Kuvvetler Komutanlığı gizli yyapılanma değil

Açıklamada, ''Özel Kuvvetler Komutanlığı, gizli ve illegal bir yapılanma olmadığı gibi faaliyetleri de illegal değildir. Geçmişe yönelik soruşturma ve dava konusu olmuş birtakım iddialarla Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın suç örgütü gibi gösterilmesi, en başta gece gündüz demeden, hayatının önemli bir kısmında ailesinden ayrı ve zor koşullarda görev yapan ve bazıları şehit veya gazi olan personelimize yapılmış bir haksızlıktır'' ifadeleri kullanıldı.

"Özel Kuvvetler Komutanlığı halen Türk Silahlı Kuvvetlerinin bütün unsurları gibi ilgili mevzuat çerçevesinde ve emir komuta disiplini içinde görevine üstün bir azim ve gayretle devam etmektedir" denilen açıklamada,  şu ifadelere yer verildi:

''Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın kuruluşunda bulunan Seferberlik Tetkik Daire Başkanlığı; mili savunma personel seferberlik sistemi içinde personel seferberliğini planlayan ve seferde emirle icra eden legal bir kuruluştur. Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Alay Komutanlığı ise muharebe sahasında düşen uçakların pilotları ile düşman gerisinde kalmış TSK personelini aramak ve kurtarmakla görevlidir. Ayrıca MAK Alay Komutanlığı, barış şartlarında teröristle mücadelede ağırlıklı olarak operasyonel görev alan birliklerimizden birisidir''

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın