
Özelleştirme uygulamaları sonucunda işsiz kalan 45 bin kişi, 2012'de kamuda geçici işçi olarak istihdam edilecek.***
ANKARA
Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.
Karara göre, 2012 yılında azami 45 bin geçici işçi 4/C kadrosunda, bakanlıklar başta olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşlarında 11 ayı geçmemek üzere çalıştırılabilecek. İstihdam edilecek geçici personelin 60 gün süre içinde ilgili kurumlara başvurması gerekecek.
Karara göre, azami 45 bin kişi olacak geçici personelden yükseköğrenim mezunlarına 21.250 gösterge rakamının, lise ve dengi okul mezunlarına 19.275 gösterge rakamının, ilköğretim mezunlarına 17.275 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımından elde edilecek brüt ücret ödenecek.
Ödemeler, görevin yapılmasını müteakiben her ayın 15'inde yapılacak. Hizmet sözleşmesinin sona erdirilmesi halinde hesaplanan ücret, ayrılma tarihini takip eden ayın başında ödenecek.
Bakanlar Kurulunun, Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Kararı da yayımlandı. Buna göre, ilgili cetvellerde yer alan pozisyon unvanlarına karşılık gelen oranların en yüksek devlet memur aylığına (ek gösterge dahil) uygulanması suretiyle hesaplanan tutarda, sözleşme ücreti ile ilişkilendirilmeksizin her ay ek ödeme yapılacak.