
Terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan ile yaptığı röportajdan dolayı yargılanan Mavioğlu, beraat etti.***
İSTANBUL
Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan ile yaptığı röportajdan dolayı ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçundan yargılanan gazeteci Ertuğrul Mavioğlu, suç işleme kastı bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti.
Beşiktaş'taki İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutusuz sanık Ertuğrul Mavioğlu ile avukatı Yücel Döşemeci katıldı.
Duruşmada söz alan Mavioğlu, gazeteci olduğunu hatırlatarak, mesleğinin gereği olarak söz konusu röportajı yaptığını kaydetti.
Mahkeme heyeti, suç işleme kastının bulunmadığı gerekçesiyle Ertuğul Mavioğlu'nun beraatine karar verdi.
Heyet ayrıca, söz konusu röportaj nedeniyle Radikal Gazetesi Sorumlu Müdürü Hasan Kılıç'ın da beraatını kararlaştırdı.