22 Şubat 2017•Güncelleme: 22 Şubat 2017
TBMM
AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Türkiye'de F klavye kullanımı konusunda farkındalık yaratılmasını isteyerek, "Başta Meclis olmak üzere, F klavye kurslarının yaygınlaştırılması gerekiyor." dedi.
Erdem, partisinden bir grup milletvekiliyle Mecliste düzenlediği basın toplantısında, F klavye ile ilgili görüşlerini açıkladı.
"Ekrem Erdem deyince akla, dil ve F klavye gelir." diyen Erdem, kamuoyunda F klavye konusunda farkındalık oluşturmak istediğini belirtti.
Erdem, TBMM Başkanlığına, 2005 yılında, Türkçe'nin karşı karşıya bulunduğu sorunların araştırılması için önerge verdiklerini anımsatarak, o gün konunun tabelalarda kullanılan isimlere ilgili olduğunu ifade etti.
"Türkiye'nin klavyesi F, Q klavyeye mahkum değiliz!"
Ancak sorunun yalnızca bununla kalmadığını, bu nedenle Türkçe'yi korumak amacıyla Dil ve Edebiyat Derneği'ni kurduklarına işaret eden Erdem, Türkçe'de F klavyenin önemine değinerek, Q klavyeye göre, daha hızlı yazıldığını, 1965'te Avrupa'daki steno yarışmasında Türk takımının F klavye ile rekor kırarak birincilik elde ettiğini kaydetti.
Ekrem Erdem, gazetecilere "Türkiye'nin klavyesi F, Q klavyeye mahkum değiliz!" kitapçığı dağıttı.
Erdem, FATİH Projesi'nin klavyesinin de F olduğunu anımsattı.
Muhabir: Coşkun Ergül