Dolar
32.32
Euro
34.95
Altın
2,208.94
ETH/USDT
3,591.90
BTC/USDT
70,932.00
BIST 100
9,055.18
Gündem

'Eyüpsultan ismi ilçedeki aidiyet bilincini arttıracak'

Eyüp Belediye Başkanı Aydın, "İlçenin isminin 'Eyüpsultan' olarak değiştirilmesini içeren tasarı TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edildi. İsmin değişmesinin ilçede yaşama aidiyet bilincini arttıracağını düşünüyorum" dedi.

16.10.2017 - Güncelleme : 16.10.2017
'Eyüpsultan ismi ilçedeki aidiyet bilincini arttıracak'

Istanbul

İSTANBUL - Lale Bildirici

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp ilçesinin isminin "Eyüpsultan" olarak değiştirilmesini de içeren kanun tasarısının TBMM İçişleri Komisyonunda kabul edilmesine ilişkin, "Tarihi, kültürel ve sosyal anlamda aslında fiilen var olan bir gerçekliği kanuna dönüştürmeye çalışıyoruz. İsmin değişmesinin ilçede yaşama aidiyet bilincinin artılıması konusundaki vizyonumuza ve çabamıza katkı sağlayacağını düşünüyorum." dedi.

Aydın, ilçenin isminin "Eyüpsultan" olarak değiştirilmesinin ardından yaşanacak değişim ve hayata geçirilecek projelere ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin çok uzun yıllardan beri halk arasında Eyüpsultan olarak bilindiğini söyledi.

İlçenin isminin değiştirilmesinin çok geç kalınmış bir karar olduğunu, kendi aralarında konuşurken ismi "Eyüpsultan" olarak telaffuz ettiklerini dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"İlçemiz kurulurken resmi olarak adı Eyüp olarak kurulmuş. Bu bir eksiklik idi. Dolayısıyla biz Sayın Cumhurbaşkanımızın da tavsiyesiyle Eyüp Belediyesi olarak bu konuda bir girişimde bulunduk. Bölge milletvekillerimizle bir önerge haline getirdik. Önerge onlarla beraber Meclis Başkanlığına sunuldu. Dolayısıyla tarihi kültürel sosyal anlamda aslında fiilen var olan bir gerçekliği kanuna dönüştürmeye çalışıyoruz. Tasarı TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edildi. İnşallah önümüzdeki hafta genel kurula gelecek ve kanunlaşarak yürürlüğe girecek."

Aydın, Eyüp'ün "Eyüpsultan" ismini aldıktan sonra tabelalarda ve yazışmalarda kurumsal kimliğe uygun olarak değişiklik yapılacağını aktardı.

İlçenin adının değişmesinin daha önemli farklı gelişmeleri de beraberinde getireceğini vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"Asıl önemli olan, ismin değişmesinin, ilçede yaşama aidiyet bilincinin artırılması konusundaki vizyonumuza ve çabamıza katkı sağlayacağını düşünüyorum. Artık ilçemizi çok daha rahat bir şekilde çok daha fazla bir şekilde Eyüpsultan olarak isimlendireceğiz, Eyüpsultan olarak zikredeceğiz. Bu da aidiyetimizi ve tarihi köklerimizdeki gibi ilçemizin adını zikretmemize imkan sağlayacak." 

"Eyüpsultan ve Cami Meydanı'ndaki 67 projemizi bitirdik"

Aydın, ilçenin turistler tarafından "Eyüpsultan" olarak tanınması nedeniyle bu durumun turizme katkı sağlayacağını söyledi.

İlçede önümüzdeki dönemde birçok projenin de hayata geçirileceğine değinen Aydın, şöyle konuştu:

"Eyüpsultan ve Cami Meydanı'ndaki 67 projemizi bitirdik. Şimdi Büyükşehir Belediyemiz ve Kültür Bakanlığımızla yavaş yavaş bu projelerimizi hayata geçirmeye başlıyoruz. Bu projelerimiz başladığında ve yavaş yavaş sonuçlandığında ilçemizin çok ciddi anlamda tarihi kimliğine hızlı bir şekilde dönüştüğünü herkes görecek."

Belediye Başkanı Aydın, Eyüpsultan'ı yılda ortalama 3 milyon kişinin ziyaret ettiğini dile getirdi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın