Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,211.77
ETH/USDT
3,575.50
BTC/USDT
70,479.00
BIST 100
9,048.22
Gündem

Evsizlere kara kışta belediyeden sıcak yuva

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında sokakta kalan evsiz vatandaşları Münir Onat Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde misafir ediyor.

09.01.2019 - Güncelleme : 09.01.2019
Evsizlere kara kışta belediyeden sıcak yuva

GAZİANTEP - Feride Pelin İnal

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Münir Onat Çocuk ve Gençlik Merkezi, yaklaşık 10 gün önce, soğuk kış günlerinde kalacak yeri olmayan vatandaşlara tahsis edildi.

Vatandaşların ihbarıyla ya da zabıta ekiplerince sokakta kaldığı belirlenen evsizlerin barınma, yemek, giyecek gibi tüm ihtiyaçları, merkezde kaldıkları sürece karşılanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy, AA muhabirine yapığı açıklamada, kimsesiz vatandaşları misafir ettikleri merkezin kış boyunca hizmet vereceğini söyledi.

"Zabıtalar sokakta kalan kişileri merkezimizde getiriyor"

Vatandaşların sokakta kalan kimsesizleri belediyenin "153" numaralı hattından kendilerine bildirebileceğini anlatan Aksoy, "Çağrı merkezimiz, gelen ihbarlara zabıta ekiplerimizi yönlendiriyor. Onlar da sokakta kalan kişileri merkezimize getiriyor." dedi.

Aksoy, ellerinden geldiğince vatandaşların gereksinimlerini karşılamaya çalıştıklarını, merkezin ihtiyaç sahiplerine her zaman açık olduğunu belirtti.

"Kendi istekleriyle ayrılabiliyorlar"

Vatandaşların kış boyunca merkezde kalabileceğini dile getiren Aksoy, şunları kaydetti:

"Merkezimiz 35 kişilik kapasiteye sahip. Şu anda 10 kişi barınıyor. Buradaki arkadaşlarımız 7/24 hizmet veriyor. Üç öğün yemek ikram ediyoruz. Kişisel ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Elbise desteği veriyoruz. Kendi ihtiyaçlarını giderecek şekilde destekliyoruz. Burada istedikleri kadar kalabiliyorlar, kendi istekleriyle ayrılıyorlar. Vatandaşlarımız da çok duyarlı. Sokakta birini gördükleri zaman ihbar hattına bildiriyorlar. Biz de onları sokakta bırakmamak için elimizden gelen desteği veriyoruz. Bunun yanı sıra merkezle ilgili afişler astık. Bazen oradan görüp gelenler de oluyor."

"Allah devletimizden de belediyeden de razı olsun"

Merkezde kalan Mehmet Bilen de 4 aydır sokaklarda yaşadığını ve merkeze zabıtalar tarafından getirildiğini belirterek, "7 gündür buradayım. Her türlü ihtiyacımız karşılanıyor, evimiz gibi. Yiyecek, giyecek, her şey var. Sokakta kalan biri için daha ne olsun. Son derece memnunuz. Allah devletimizden de belediyeden de razı olsun." dedi.

"Yıllarca kimsesiz büyüdüm"

Suriyeli 21 yaşındaki Mahmut Sellum ise ülkesinde de Türkiye'de de yalnız olduğunu söyledi.

Suriye'de ailesi tarafından cami avlusuna bırakıldığını anlatan Sellum, şöyle konuştu:

"Yıllarca kimsesiz büyüdüm. 13 yaşımda bir aileye evlatlık verdiler. Beraber Türkiye'ye geldik. Onlar da beni bıraktı. Sokaklarda yaşıyordum. 10 gün önce belediye yetkilileri beni buraya getirdi. Burada evimde gibiyim. Allah belediye yetkililerinden razı olsun." 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.