Eski bakan rektör oldu
Prof. Dr. Nazım Ekren, İstanbul Ticaret Üniversitesine rektör olarak atandı.

Prof. Dr. Nazım Ekren, İstanbul Ticaret Üniversitesine rektör olarak atandı. ***
ANKARA
YÖK Genel Kurulu toplantısında, 60. hükümet döneminde devlet bakanı ve başbakan yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Nazım Ekren, İstanbul Ticaret Üniversitesine rektör olarak atandı.
Toplantıda, Eskişehir Osmangazi Üniversitesine rektör seçimi için Cumhurbaşkanlığına sırasıyla Prof. Dr. Mehmet Şişman, Prof. Dr. Hasan Gönen, Prof. Dr. Yavuz Beşoğul'un isimlerinin bildirilmesi de karara bağlandı.
Bugün toplanan YÖK Genel Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, eğitim, kadro, mevzuat ve vakıf üniversiteleri koordinasyon komisyonları raporlarının ele alındığı belirtildi.
Açıklamada, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde seçimle belirlenen 6 aday arasından, Yükseköğretim Genel Kurulu'nda yapılan seçim sonucunda 3 adayın belirlendiği bildirildi. Buna göre, sırasıyla Prof. Dr. Mehmet Şişman, Prof. Dr. Hasan Gönen, Prof. Dr. Yavuz Beşoğul'un isimlerinin Cumhurbaşkanlığı makamına bildirilmesine karar verildi.
Açıklamaya göre, genel kurulda 4 vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından rektör adayı olarak önerilen adaylarla ilgili olumlu görüş bildirilmesine karar verildi. İstanbul Aydın Üniversitesi için Prof. Dr. Yadigar İzmirli, İstanbul Gelişim Üniversitesi Prof. Dr. Mesut Güner, İstanbul Ticaret Üniversitesi Prof. Dr. Nazım Ekren, Üsküdar Üniversitesi Prof. Dr. K. Nevzat Tarhan rektör olarak belirlendi.
Genel kurul toplantısında, 38 fakülteye dekan ataması da gerçekleştirildi.
Dokuz vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından dekan adayı olarak Yükseköğretim Kurulu'na önerilen adaylarla ilgili olumlu görüş bildirilmesine de karar verildi.
YÖK Genel Kurulu, 22 Eylül'de toplanacak.