Erzincan'da deprem
Erzincan'ın Kemah ilçesinde hafif şiddette deprem meydana geldi.

Erzincan'ın Kemah ilçesinde hafif şiddette deprem meydana geldi.***
ERZİNCAN/ANKARA
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 07.27'de meydana gelen depremin büyüklüğü 4,4 olarak belirlendi.
Erzincan'ın Kemah ve Refahiye ilçelerinde artçı sarsıntılar sürüyor. Kemah'ta bu sabah 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.
Kemah İlçe Kaymakamı Hasan Ongu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez üssünün ilçeye bağlı Bozoğlak köyü olan depremde can ve mal kaybının yaşanmadığını söyledi.
Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal da ilçe merkezinde şu ana kadar hasar bildirimi almadıklarını, ilçeye bağlı Gülbahçe, Karacalar, Gediktepe ve Bozoğlak köylerinde özellikle eski yapılarda ufak çatlaklar oluştuğu yönünde bilgi aldıklarını kaydetti.
Öte yandan gece boyunca değişik küçük ölçeklerde Bozoğlak köyünde 6, Refahiye ilçesine bağlı Gümüşakar köyünde ise 2 sarsıntı yaşandı.
