Dolar
39.81
Euro
47.03
Altın
3,341.65
ETH/USDT
2,446.70
BTC/USDT
107,690.00
BIST 100
10,257.80
Gündem

Engin Çeber davası 20 Şubat'ta

Engin Çeber'in cezaevinde "işkence ve kötü muamele" sonucu öldüğü iddiasına ilişkin dava 20 Şubat'ta yeniden görülmeye başlanacak.

17.02.2012 - Güncelleme : 17.02.2012
Engin Çeber davası 20 Şubat'ta

engin ceber_1702_ozel

Engin Çeber'in cezaevinde "işkence ve kötü muamele" sonucu öldüğü iddiasına ilişkin dava 20 Şubat'ta yeniden görülmeye başlanacak.***

İSTANBUL - Melike Gallenkuş

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesinin 1 Haziran 2010 tarihinde verdiği kararın, Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nce 28 Eylül 2011 tarihinde ''aralarında menfaat çatışması bulunan sanıkların savunmalarının farklı avukatlar tarafında üstlenilmesinin sağlanması gerekirken, mahkemece duruşmaya devam edilerek hüküm kurulmasının ilgili yasa ve meslek kurallarına aykırı olduğu, karar başlığında müdahil Şerife Tekin'in adının yazılmadığı ve karar tarihinin '3 Haziran' şeklinde yanlış belirtilmesi'' nedeniyle 52 sanık açısından bozulmasının ardından ilk duruşma 20 Şubat'ta yapılacak.
Engin Çeber, Sarıyer'de 28 Eylül 2008 tarihinde yaklaşık 10 kişilik bir grup ile izinsiz toplantı ve gösteri yapmak isterken kimlik kontrolü yapan polislerce arandığı için gözaltına alınmıştı. Daha sonra tutuklanarak Metris Cezaevine götürülen Çeber, kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın