
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın görüşmesinin detayları belli oldu.***
WASHINGTON
Amerikalı üst düzey yetkiliye göre, görüşmenin yarıya yakın bölümünde Irak konuşulurken, Suriye'ye ''kısaca'' değinildi ve tampon bölge oluşturulması konusuna girilmedi.
Amerikan heyetinin ayakkabılarını çıkarıp terlik giyerek girdiği Başbakan'ın evindeki görüşme, Erdoğan'ın Biden ve heyetine, aile üyelerini tanıştırmasıyla başladı.
Terörle mücadelede yardım sürecek
Görüşmede İran'a yaptırımlar genel hatlarıyla gündeme geldi, spesifik ayrıntılar konuşulmadı. Biden, ABD'nin terör örgütü PKK ile mücadelesinde Türkiye'ye yardım etmeye bağlılığını yineledi.
Görüşmede, Türkiye-İsrail arasındaki gerginlik, Kıbrıs, Balkanlar, Türkiye-Ermenistan ilişkileri, Heybeliada Ruhban Okulu, yeni Anayasa süreci gibi konulara da değinildi.
Çok iyi görünüyordu
Amerikalı üst düzey yetkili, kendilerini karşılayan Erdoğan'ın ''çok iyi göründüğünü'' söyledi.