
Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 9-12 Şubat tarihleri arasında TÜYAP'ta gerçekleştirilecek.***
İSTANBUL - Yıldız Taşdelen Erli
EKİN ve ITE Group tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 9-12 Şubat 2012 tarihleri arasında TÜYAP'ta gerçekleştirilecek.
Dünyanın dört bir yanından 60'ın üzerinde ülkeden 4 bin 500 katılımcının buluşacağı fuar, geçen yıla göre yüzde 15 büyümeyle 60 bin 500 metrekarelik alanda yapılacak. Dünyanın en büyük 5'inci turizm fuarı EMITT'e Arjantin, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Macaristan, Malezya, Slovenya ve Venezuela ilk kez katılırken, İtalya da bakanlık düzeyinde ilk kez temsil edilecek.
Yerli, yabancı turizm profesyonellerine ve tatilcilere ülkelerini tanıtma imkanı verecek yeni ülkelerle katılımcı ülke sayısının 60'ın üzerine çıktığı fuarda, Yunanistan, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu ise bu yıl daha geniş alanlarda, daha çok kuruluşla katılım gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Fuara ülkelerin yanı sıra kalkınma ajansları, seyahat acenteleri, tur operatörleri, oteller, 150'nin üzerinde belde ve il de katılacak.