Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,561.30
BTC/USDT
70,373.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Diyarbakır'da jandarma karakoluna saldırı: 1 şehit

Diyarbakır'da jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda, bir jandarma uzman çavuş şehit oldu, 4 er ve bir geçici köy korucusu yaralandı.

12.08.2015 - Güncelleme : 12.08.2015
Diyarbakır'da jandarma karakoluna saldırı: 1 şehit

ANKARA

Genelkurmay Başkanlığı, bir grup teröristin Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Özekli Jandarma Karakol Komutanlığına, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdığı, çıkan çatışmada bir jandarma uzman çavuşun şehit olduğu, 4 er ve bir geçici köy korucusunun yaralandığı, 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütü mensubu bir grup, saat 13.10'da Özekli Jandarma Karakol Komutanlığına, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırı sonrası çıkan çatışmada bir jandarma uzman çavuş ağır, dört jandarma er ve bir geçici köy korucusu hafif şekilde yaralandı.

Uzman çavuş kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. İki teröristin etkisiz hale getirildiği çatışma saat 13.30'da sona erdi. 

Bölgeye taarruz helikopterleri, insanlı keşif uçağı, karadan ve havadan takviye birlikler sevk edildiği, diğer teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla başlatılan karadan ve havadan operasyonların sürdüğü belirtilen açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

"Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır Sur Özekli Jandarma Karakol Komutanlığına, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Jandarma uzman çavuşumuz kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. 

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize ve geçici köy korucumuza acil şifalar temenni ediyoruz."

Baba ocağında yas var

Şehit Fatih Gökşen’in Osmaniye’deki baba ocağında yas var.

Düziçi İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Bülent Keskinsoy, şehit uzman çavuş Fatih Gökşen’in (40) Karagedik köyündeki babası Ahmet Gökşen ve yakınlarına acı haberi verdi. 

Acı haberi alan şehit yakınları gözyaşı döktü. Fenalaşan şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit haberinin alınmasının ardından köyün girişine ve baba ocağına Türk bayrağı asıldı. 

Fatih Gökşen’in evli ve üç çocuk babası olduğu öğrenildi. 

Diyarbakır'da jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda, bir jandarma uzman çavuş şehit olmuş, 4 er ve bir geçici köy korucusu yaralanmıştı.

Genelkurmay Başkanı Özel'den başsağlığı mesajı 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Özekli Jandarma Karakol Komutanlığına, teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu şehit olan jandarma uzman çavuş Fatih Gökşen'in ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "Şehidimiz" başlığı altında duyuru yer aldı.

"Başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın" ifadelerinin de yer aldığı duyuruda, Genelkurmay Başkanı Özel'in mesajı şöyle:

"Silah arkadaşımız, 12 Ağustos 2015'te şehit olmuştur. Kahraman personelimize, şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim."

Mesajda, şehit Fatih Gökşen'in fotoğrafı da yer aldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın