Dolar
39.63
Euro
46.06
Altın
3,327.07
ETH/USDT
2,437.70
BTC/USDT
106,003.00
BIST 100
9,448.90
Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Suudi Arabistan'da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a geldi.

02.01.2016 - Güncelleme : 03.01.2016
Diyanet İşleri Başkanı Görmez Suudi Arabistan'da

Ankara

RİYAD

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a geldi.

Görmez'i, Riyad Kral Halit Uluslararası Havalimanı'nda, Suudi Arabistan İslam İşleri, Evkaf, Tebliğ ve İrşat Bakanı Dr. Salih Bin Abdülaziz Al-Şeyh, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Yunus Demirer ile çok sayıda bakanlık görevlisi ve diğer yetkililer karşıladı.  

Havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Görmez, İslam İşleri, Evkaf, Tebliğ ve İrşat Bakanı Dr. Salih Bin Abdülaziz Al-Şeyh'in, 3 yıl önce Ankara'yı ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Bizim iadeyiziyaretimiz ancak bugün gerçekleşebildi. İlmi yönden, kültürel yönden, kardeşlik bağlarımızın güçlenmesi yönünden bu ziyareti önemli görüyoruz. Bizim amacımız iki ülke arasında ilişkileri yenilemek. Heyetinizle birlikte samimi ve sıcak karşılamanız için teşekkür ederim" diye konuştu.

Görmez, İran temaslarının hemen arkasından gerçekleşen Suudi Arabistan ziyaretinde, yarın Suudi Arabistan'ın önemli din adamları ile bir araya gelerek barış ve itidal vurgusu yapacak.

Bugün başlayacak resmi temasları kapsamında Suudi Arabistan Baş Müftüsü Abdülaziz Al Şeyh ve Fetva Kurulu üyeleriyle de görüşecek olan Görmez, İslam İşleri, Evkaf, Tebliğ ve İrşat Bakanı Dr. Salih Bin Abdülaziz Al-Şeyh ile bir araya gelecek.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın