Gündem, Cemal Kaşıkçı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suudi gazeteci Kaşıkçı olayını görüşmek üzere Ankara'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi.

17.10.2018 - Güncelleme : 19.10.2018
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşıyla görüştü Fotoğraf: AA/Cem Özdel

ANKARA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını değerlendirmek üzere Türkiye'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştü. 

Ankara Esenboğa Havalimanında gerçekleşen görüşme, saat 11.00'de başladı. Görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

Pompeo, Çavuşoğlu ile görüşmesinden önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere dün Riyad'a gitmişti. ABD'li Bakan burada Kral Selman bin Abdülaziz, Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Dışişleri Bakanı Adil el-Zübeyir ile görüşmüştü. Mike Pompeo, temaslarında ABD'nin olayla ilgili endişelerini yinelemiş ve soruşturma sürecinin önemine dikkati çekmişti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisinden konuyla ilgili Türkiye'yi ziyaret etmesini istediğini belirten Pompeo, "Türk ve Suudi yetkililerle, incelemelerini bitirip bulunanları açıklayıncaya kadar yakın temasta olmaya devam edeceğiz." demişti.

Pompeo Türkiye'den ayrıldı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ankara'daki temaslarını tamamlayarak Türkiye'den ayrıldı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda kaybolması olayına ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Bakan Pompeo, öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

Kabul, Esenboğa havalimanın şeref salonunda gerçekleşti. Pompeo, daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

Görüşmelerinin ardından Pompeo beraberindeki heyetle Esenboğa havalimanındaki uçağına binerek Türkiye'den ayrıldı.

Muhabir: Zuhal Demirci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.