Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,250.00
BTC/USDT
63,303.00
BIST 100
9,915.62
Gündem

Davutoğlu ve Çipras ortak bildiri yayımladı

Başbakan Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Çipras, 4. Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı'na ilişkin ortak bildiri yayımladı.

Hatice Özdemir  | 08.03.2016 - Güncelleme : 08.03.2016
Davutoğlu ve Çipras ortak bildiri yayımladı

Ankara

İZMİR

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras arasında 4. Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) kapsamında ortak bildiri yayımlandı.

Görüşmelerde Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği konularının değerlendirildiği belirtilen bildiride, "Türkiye'nin AB üyeliği her iki ülke için de önem taşımaktadır. Türkiye ve Yunanistan bu hedefe AB kural ve ilkeleri çerçevesinde ulaşılması hususunda isteklidirler. Yunanistan, Türkiye'nin üyelik sürecini, üzerinde mutabık kalınan kriterler kapsamında desteklemektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Göç krizinin de değerlendirildiği bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Son dönemde yoğunlaşan göç krizi çerçevesinde Türkiye ve Yunanistan, Brüksel'de 29 Kasım 2015 tarihinde düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi'nde uygulamaya konulan eylem planının, göç akımlarının kontrol altına alınması, insan tacirleri ve göçmen kaçakçılarıyla mücadele konusunda öncelik taşıdığı hususunda mutabık kalmıştır."

Bildiride, "Türkiye ve Yunanistan, kültürel mirasın belirlenmesi, korunması ve muhafaza edilmesi ile yasa dışı olarak yerlerinden edilmiş kültür varlıklarının belirlenmesi ve ait oldukları ülkeye iadesi alanlarında mevcut yoğun işbirliğini artırmak ve bu amaçla bugüne kadar UNESCO ve diğer uluslararası kuruluşlar ve forumlar dahilinde sergiledikleri ortak çabayı kuvvetlendirmek hususlarında mutabakata varmışlardır" ifadesine yer verildi.

Muhabir: Hatice Özdemir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın