
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Suriye'nin geleceğinin yine Suriye halkı tarafından belirlenmesi yönündeki ilkesini tekrarladı.***
ANKARA/ŞAM
Davutoğlu, Suriye muhalefetine mensup grupların oluşturduğu Suriye Ulusal Konseyi üyeleriyle bir araya geldi. Görüşmede Suriye muhalefeti Arap Birliği'nin aldığı karar ile bu çerçevede yapılan görüşmeleri önemsediklerini ve bu tür görüşmelerde bulunmayı arzuladıklarını belirterek, Türkiye'de de temsilcilik açma yönündeki isteklerini yinelediler.
Suriye'ye nota verildi
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Suriye'de rejim yanlısı birtakım göstericiler tarafından Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği, Halep Başkonsolosluğu ve Lazkiye Fahri Konsolosluğuna karşı düzenlenen menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz" denildi.
Ankara'daki Suriye Maslahatgüzarı Bakanlığa davet edilerek kendisine nota tevdi edildi.
Suriye'ye seyahat uyarısı
Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının zorunlu sebepler dışında Suriye'ye seyahat etmekten kaçınmaları uyarısında bulundu.
Diplomatların aileleri Ankara'da
Türkiye'nin Suriye'deki temsilciliklerinde çalışanların aileleri son alınan tahliye kararı çerçevesinde Ankara'ya geldi.
Suriye'deki Türk diplomatik misyonlarında görevli personelin 60 kişilik yakınlarını taşıyan THY uçağı, Esenboğa havaalanına indi. Diplomat aileleri daha sonra Dışişleri Bakanlığı tarafından istedikleri yerlere ulaştırıldı.
Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon ve elçilik çalışanları Suriye'deki görevlerini bu aşamada sürdürmeye devam ediyor.
Suriye Arap Birliği'ni toplantıya çağırdı
Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberinde, "2 Kasım'da düzenlenen Arap Birliği toplantısında alınan kararlar çerçevesinde krizin çözülebileceği düşüncesinde olan Suriye'nin, Arap Birliği'ne ülkedeki krizin çözümü için olağanüstü toplantı çağrısında bulunduğu" belirtildi.