Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,526.40
BTC/USDT
69,796.00
BIST 100
9,092.21
Gündem, arşiv, arşiv

Çipli kimlikler sınırları kaldıracak

Türk vatandaşları AB ülkelerinde de nüfus cüzdanı yerine geçecek çipli kimlik kartlarını kullanarak elektronik ortamda işlem yapabilecek.

29.06.2012 - Güncelleme : 29.06.2012
Çipli kimlikler sınırları kaldıracak

 

ANKARA - Selma Kasap 

Türkiye'den TÜBİTAK'ın ortağı olduğu projeyle Türk vatandaşları, herhangi bir Avrupa ülkesinde çipli kimlik kartını kullanarak Türkiye'deki ilgili kurumdan doğrulanabilir bilgi transferi sağlayabilecek, elektronik portalları kullanabilecek ve tüm hizmetlerden yararlanabilecek. 
İş başvurularında akademik bilgilerin doğrulanmasına olanak sağlayan uygulama da geliştirilecek. 
Sistemin Avrupa'daki vatandaşlar ve Türkiye'deki kamu ve özel sektör firmaları için iş gücü, zaman ve para kaybını büyük ölçüde engelleyeceği belirtiliyor. 
TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği Araştırma Merkezi'nin (BİLGEM) e-kimlik Proje Yöneticisi Oktay Adalıer, ''Avrupa'da çalışan ve yaşayan vatandaş sayımız göz önüne alındığında, STORK 2.0 Projesi'yle hem vatandaşlarımız hem de ülkemizdeki kamu ve özel sektör firmaları için iş gücü, zaman ve para kaybı büyük ölçüde engellenecek'' dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın