Dolar
39.22
Euro
44.68
Altın
3,322.82
ETH/USDT
2,500.00
BTC/USDT
105,019.00
BIST 100
9,486.56
Gündem, arşiv

Cezaevi önünde silahlı saldırı: 5 ölü

Mardin'de meydana gelen silahlı saldırıda anne ve 4 çocuğu öldürüldü.

19.09.2013 - Güncelleme : 19.09.2013
Cezaevi önünde silahlı saldırı: 5 ölü

MARDİN 

Mardin'de meydana gelen silahlı saldırıda anne ve 4 çocuğu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Kötek Mahallesi'ndeki Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne, yakınlarını ziyarete giden aynı aile üyelerine yapılan saldırıda Mirza (4) ve Emine (24), Süleyman ve Nevin İpek ile Ayşe Süer hayatını kaybetti.

Saldırı sırasında olay yerinde bulunan ve ölenlerle bir akrabalığı bulunmayan yaralı kişinin Hasine Amak olduğu öğrenildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin cesetleri otopsi yapılmak üzere Mardin Belediyesine ait cenaze aracıyla Mardin Devlet Hastanesi morguna götürüldü. 

Öte yandan, saldırganların 2 kişi olduğu ve yakalanmaları için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı olay yerinde, Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinin incelemeleri sürüyor.

Cenazeler Diyarbakır'a getirildi

Silahlı saldırıda ölen 5 kişinin cenazesi, Diyarbakır'a getirildi.

Kötek Mahallesi'ndeki Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ayşe Süer, oğlu Süleyman Süer ile Emine İpek (24) ve çocukları Mirza ve Nevin İpek'in cenazesi, Mardin Devlet Hastanesinden alınarak, Diyarbakır Devlet Hastanesi morguna getirildi. Süer ve İpek'in yakınları, Kürtçe ağıtlar yaktı.

Yoğun güvenlik önlemi altında Diyarbakır Devlet Hastanesine getirilen 2 anne ve çocuklarının cenazesi, yapılacak detaylı otopsinin ardından Yeniköy Mezarlığında toprağa verilecek.

Ayşe Süer ile Emine İpek'in çocuklarıyla cezaevinde olan eşlerini ziyarete gittikleri öğrenildi. Cezaevinde olan Celil Süer ile Bozo İpek'in yaklaşık 1 yıl önce Mardin'in Savur ilçesine bağlı İşgören köyünde 2 kişiyi öldürdükleri iddiasıyla yargılandıkları belirtildi. Öte yandan, Diyarbakır Devlet Hastanesi önüne gelen kadınlardan birine yakın koruma verildiği görüldü.

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın