
Adli tatilin 6 Eylül'de bitmesiyle İstanbul adliyelerinde ünlü isimlerin adının geçtiği davalara devam edilecek.***
İSTANBUL - Hanife Sevinç- Enes Can- Murat Kaya
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesinde ''kullanmak için uyuşturucu almak ve bulundurmak'' suçundan yargılanmasına başlanan şarkıcı Tarkan Tevetoğlu'nun, Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda görülecek olan ikinci duruşmaya gelerek, hakim karşısına çıkması bekleniyor.
Ressam Bedri Baykam ile Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'u bıçakla yaralayan Mehmet Çeliker hakkında açılan davanın ilk duruşması da Çağlayan'daki ağır ceza mahkemesinde görülecek.
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalara ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili olarak, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 14 şüpheli hakkında açılan dava da Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yeni açılan özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin olarak Ogün Samast'ın ''terör örgütüne üye olmak'' suçlamasıyla İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması, Fatih'te kız kardeşi Soney Vural ile eniştesi Zekeriya Vural'ı silahla öldürdüğü iddia edilen Gönay Öğmen'in İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması da yeni aldi yılda yeni adalet sarayında devam edecek.
Kurduğu aile şirketi aracılığıyla piyasayı 2 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla haklarında dava açılan şarkıcı Özcan Deniz'in de aralarında bulunduğu 6 sanığın Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması da yeni adli yılda devam edecek.
Etiler'de bir çöp konteynerinde cesedi bulunan Münevver Karabulut'un öldürülmesine ilişkin olarak Cem Garipoğlu, babası Mehmet Nida Garipoğlu ve annesi Tülay Makbule Garipoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılandığı dava da yeni adli yılda devam edecek. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Cem Garipoğlu tutuklu olarak yargılanıyor.
Bunlar da medyatik soruşturmalar
Yargıda toplu izin kullanım anlamına gelen adli tatilin 6 Eylül Salı günü bitmesiyle birlikte, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 250. maddesiyle görevli özel yetkili İstanbul Cumhuriyet savcılıklarının bulunduğu Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, bu yıl da aralarında ''Ergenekon'', ''futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma'' ve ''Balyoz Planı'' soruşturmalarının da olduğu dosyalara ilişkin yoğun bir mesai yaşanacak.
Bunlar da medyatik soruşturmalar