
Akdağ, bir ambulansta 15 kişinin Gaziantep'ten Adana'ya götürülmesiyle ilgili soruşturma yapıldığını söyledi.***
ERZURUM
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, beraberinde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile birlikte geldiği Erzurum Havalimanı'nda, Gaziantep'den Adana'ya ambulansta 15 kişinin tanışmasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Akdağ, şunları kaydetti:
"Ben olayı ilk kimden haber aldım onu söyleyeyim; Başbakanımız o esnada gösterildiği sırada, televizyon seyrediliyormuş. Beni aradı. Bu hususlarda biliyorsunuz onun da ne kadar hassas olduğunu. Derhal Teftiş Kuruluna talimat verdim. Soruşturma yaptırıyorum soruşturma bitmediği için genelde böyle durumlarda kesin bir şey söylemem.''
Hükümet olarak Sağlıkta Dönüşüm programıyla, hasta hakkına, birey hakkına çok ciddi önem verdiklerini anlatan Bakan Akdağ, "Gerçekten son derece yanlış bir iş yapılmış. Olayın müsebbipleri her kimse, kendilerine uygulanabilecek, normal hukuk içerisinde, idari hukuk içerisinde en ağır yaptırımları uygulayacağız. Kim bu işten sorumluysa, görevlerinden de alacağız." şeklinde konuştu.
Antalya'daki organ nakilleri
Akdağ, bir gazetecinin Antalya'da yapılan nakillerle ilgili doktorların fazla medyatik olduğu yönünde yorumlar yapıldığını hatırlatılması üzerine ise ''Doktorlar hayırlı bir iş yaptığı için medyatik olmuşlarsa, bu doktorların suçu olamaz. Elbette medyanın alakasıyla ilgili bir şey'' şeklinde konuştu.
Bakan Akdağ, ''Burada gerçekten oldukça başarılı bir iş çıkarıldı. Ben bu işte emeği olan herkesi tebrik ediyorum'' dedi.