Dolar
44.59
Euro
51.57
Altın
4,676.87
ETH/USDT
2,063.00
BTC/USDT
66,783.00
BIST 100
13,051.69
Gündem, arşiv

Bin konutu su bastı

Balıkesir'in Gönen ilçesinde dün etkili olan sağanak yağış nedeniyle Sarıköy beldesindeki yaklaşık bin konutu su bastığı bildirildi.

19.09.2012 - Güncelleme : 19.09.2012
Bin konutu su bastı

BALIKESİR/ÇANAKKALE 
 
Balıkesir'in birçok ilçesinde sağanak, yol, konut, alt yapı ve tarım arazilerinde zararlara yol açtı.
Sağanak, Dursunbey ve Gönen ilçeleri ile çevresi ve bağlı yerleşim birimlerinde daha fazla etkili oldu. Gönen'e kısa sürede metrekareye 10,2 kilogram, Manyas'a ise 19,6 kilogram yağış düştü.
Sarıköy Belediye Başkanı Ali Yeşildağ, alt yapının çöktüğünü ifade etti ve şunları kaydetti:
''Beldemizde 3 bin konut var ve bunların binini su bastı. Tek tesellimiz can kaybının ve yaralananın olmaması. Çeltik tarlaları da yağışın oluşturduğu selden zarar gördü.''
Yeşildağ, çalışmalara başladıklarını dile getirerek, ''Evlere dolan suları boşalttık, su geçmesi için köprülerin altlarını temizledik'' dedi.
 
Biga'da Metrekareye 111 kilogram yağış düştü
Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Biga'da dün yaklaşık 2 saat süren kuvvetli sağanakta, metrekareye 111 kilogram yağış düştü.
Biga Kaymakamı Fatih Genel, Sel sularına kapılan 2 kadından cesedi bulunan Fatma Metin'in bugün Lapseki ilçesinde toprağa verileceğini belirtti ve şöyle devam etti:
''Tülay Türe isimli geç kızımıza henüz ulaşılamadı. Yaklaşık 5 kilometrelik denize mesafesi bulunan alan ve denizde dahil olmak üzere aramalar devam edecek'' dedi.
 
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.