
ANTALYA
Antalya'da, polis merkezindeki bayrağı indirmek amacıyla direğe tırmanan kişi, nöbet bekleyen polis memuru tarafından bacağından vuruldu.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre; saat 20.00 sıralarında Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bahçelievler Polis Merkezi'ne gelen Ağrı nüfusuna kayıtlı 19 yaşındaki Cengiz Önkol, yaşadığı bir problemden dolayı müraacatta bulunacağını bildirerek polis merkezine girdi.
Polis merkezinde bir süre oturan Önkol, ardından bahçeye çıkarak merkez önündeki bayrak direğine tırmanmaya çalıştı. Bu sırada nöbet bekleyen polis memuru, Önkol'un direkten inmesi yönünde sözlü uyarıda bulundu. Direğe tırmanmaya devam eden Cengiz Önkol'u polis ekipleri önce direği sallayarak aşağıya düşürmeye çalıştı, ardından da havaya iki el uyarı ateşi açtı.
Uyarı ateşine rağmen direğe tırmanan Cengiz Önkol, bunun üzerine polis memuru tarafından bacağından vuruldu. Yaralanan Önkol, olay yerine çağrılan ambulans ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Hayati tehlikesi bulunmayan Önkol'un çeşitli asayiş suçlarından poliste çok sayıda kaydı bulunduğu tespit edildi.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.
Bayrağı indirmeye çalışan kişi taburcu edildi
Antalya'da polis merkezindeki bayrağı indirmek amacıyla direğe tırmandığı sırada polis memurunca silahla vurulan kişi, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.
Hastanenin morg girişinden sivil polis aracına alınan zanlının çıkışı sırasında basın mensuplarının görüntü almaması için önlem alındı.
Daha sonra Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlının burada ifadesinin alınıp adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, AA muhabirine, zanlının şu ana kadar ifade vermediğini, susma hakkını kullandığını söyledi.
Zanlıyı yaralayan polis memurunun görevini yaptığını vurgulayan Tonbul, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.