Halit Demir
27 Kasım 2015•Güncelleme: 27 Kasım 2015
HATAY
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Suriye'nin kuzeyindeki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılarla ilgili Hatay'ın Yayladağı ilçesinde temaslarda bulundu. Akar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, devam eden orantısız savaşta Bayırbucak Türkmenlerinin yardımlarının koordinasyonunu sağladıklarını söyledi.
Sınırdan top ve silah seslerinin rahatlıkla duyulduğunu belirten Akar, şöyle konuştu:
"Terör örgütü DAEŞ ile mücadele adı altında başlatılan bir çatışma var ama biz de kendi istihbarat kaynaklarımızdan biliyoruz ki orada DAEŞ terör örgütüne ait hiçbir unsur söz konusu değildir. Burada hedef alınan, Bayurbucak Türkmen kardeşlerimizdir. Biz onlara ilk başta dualarımızda Allah'ın yardım etmesini talep ediyoruz. Türk milletinin merhamet elini sınırın öbür tarafında yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize uzatarak, yardım etmek istiyoruz. Yaklaşık 5 yıldan beri sınırın sıfır noktasından, 12 noktadan Suriye'nin içlerine kadar insani yardım malzemesi gönderiyoruz. İnsanların yaşamaları için her türlü yardımı yapıyoruz. Burada hiçbir ayrım yapmadan yardımlarımıza devam ediyoruz. Türk kardeşlerimize olduğu gibi Kürtlere, Araplara, Süryanilere, Keldanilere, ayırmadan hepsine yardımlarımızı ulaştırıyoruz."
"Yardımlarımıza 10 günden bu yana hız verdik"
Havanın soğumasıyla Suriye tarafında bulunan çadır kentlerde ısınmayla ilgili sorunun da ortaya çıktığına dikkati çeken Akar, şöyle devam etti:
"Çocukların süt, çocuk bezi gibi ihtiyaçları var. Kadınlar hijyen malzemelerine ihtiyaç duyuyor. Yardımlarımıza 10 günden bu yana hız verdik. Yaklaşan kış şartlarına da uyumlu şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Halkımızdan da hayat mücadelesi veren kardeşlerimize ulaştırılmak üzere Türk Kızılayına her türlü ihtiyaç malzemesini ayni ve nakdi ulaştırmalarını istiyoruz.
Muhabir: Halit Demir