Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,148.60
BTC/USDT
63,139.00
BIST 100
9,915.62
Gündem, Kurumsal Haberler

Başbakan Yardımcısı Türkeş: Anadolu Ajansı hepimizin gururudur

Başbakan Yardımcısı Türkeş, "Geçtiğimiz 96 yılda hem Türk insanının hem de dünyanın dört bir yanındaki mazlum insanların sesini dünyaya duyuran 'yegane' basın kuruluşu olan Anadolu Ajansı, bugün 5 kıtaya yayılan geniş haber ağıyla, hepimizin gururudur"

Enes Duran  | 06.04.2016 - Güncelleme : 06.04.2016
Başbakan Yardımcısı Türkeş: Anadolu Ajansı hepimizin gururudur

Ankara

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Anadolu Ajansının (AA) 96. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin var olma mücadelesi verdiği bir dönemde, Anadolu'nun sesini duyurmak amacıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulan Anadolu Ajansı'nın 96'ncı yaşını kutladı.

AA'nın daima milletin sesi, emperyalizme karşı özgürlüğü savunan kitlelerin ortak adresi olduğunu ifade eden Türkeş, "Geçtiğimiz 96 yılda hem Türk insanının hem de dünyanın dört bir yanındaki mazlum insanların sesini dünyaya duyuran 'yegane' basın kuruluşu olan Anadolu Ajansı, bugün 5 kıtaya yayılan geniş haber ağıyla hepimizin gururudur." değerlendirmesinde bulundu.

Türkeş, haberin ve kamuoyu yönlendirmesinin eskisinden çok daha fazla önem kazandığı günümüzde, AA'nın başta Türk milleti olmak üzere, haklının sesi olmayı sürdüreceğini vurgulayarak dünyanın sayılı ajansları arasında yer alan ve haberleri referans kabul edilen AA'nın 11 dilde servis ettiği haberlerle, insanlığın ortak bilgi kaynaklarından birini oluşturduğunu kaydetti.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, geçmişten bugüne AA'da emeği geçenleri saygıyla yad ettiğini belirten Türkeş, çatışma alanlarından doğal afet bölgelerine kadar geniş bir alanda "dürüst ve güvenilir" haberler için ter döken tüm ajans çalışanlarını da kutladı.

Muhabir: Enes Duran

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın