ANKARA - Hasan Öymez
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17-18 Kasım tarihleri arasında Ortak İşbirliği Konsey toplantısına katılmak ve Türk-Mısır İş Forumu'na hitap etmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye gidecek.
Anadolu Ajansı'nın Arapça Haberler Servisi Kahire Ofisi'nin açılışının da yapılacağı ziyaret kapsamında, Başbakan Erdoğan, AA'nın ''Arap Baharı''na ilişkin fotoğraflarının yer aldığı ''Arap Uyanışı'' adlı sergisinin açılışını gerçekleştirecek.
Çok sayıda bakanın da eşlik edeceği ziyarette Erdoğan, programına Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi ziyaret ederek başlayacak.
AA Arapça Haberler Servisi ve ''Arap Uyanışı'' fotoğraf sergisi açılacak
Başbakan Erdoğan'ın ziyareti kapsamında, Anadolu Ajansı (AA) Arapça Haberler Servisi'nin Kahire Ofisi'nin resmi açılışı da yapılacak.
AA Arapça Haberler Servisi, Türkiye gündeminin öne çıkan siyasi, finans, kültür, dış politika haberlerinin Arapça'ya tercüme edilerek Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da Arapça konuşan 24 ülkenin medyasına iletilmesini sağlıyor.
Genel merkezi İstanbul'da olan Arapça Haberler Servisi, yapılanmasını Kahire, Tunus, Beyrut, Rabat, Trablus, Erbil, Gazze, Ramallah ve Doha kentlerinde tamamladı.
Arapça Haberler Yayın Yönetmeliği'ne bağlı olarak çalışan 14 ülkedeki toplam 140 personeli ile hizmet veren Arapça Haberleri Servisi'nin Türkiye dışındaki en büyük ofisi Kahire'de bulunuyor.
Başbakan Erdoğan, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin ''Arap Baharı'' olarak adlandırılan halk ayaklanmalarında çektikleri fotoğraflarından oluşan serginin açılışını da yapacak.
Mısır başta olmak üzere Tunus, Yemen, Libya, Suriye gibi ülkelerde çekilen fotoğrafların yer aldığı ''Arap Uyanışı'' adlı fotoğraf sergisi, son yıllarda bölgede yaşanan gelişmelerin görsel tarihi olma özelliği taşıyor.
Ziyaret 17-18 Kasım'da
Ziyaretin 16 Kasım Cuma günü yapılacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildiren Başbakanlık kaynakları, Mısır ziyaretinin başından beri 17-18 Kasım tarihlerinde yapılacak şekilde planlandığını belirtti.