Aytaç Durak'a 12 yıl hapis istemi
Aytaç Durak ile birlikte tutuklandığı 3 kişi hakkında, ''ihaleye fesat karıştırma'' suçlamasıyla 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Aytaç Durak ile birlikte tutuklandığı 3 kişi hakkında, ''ihaleye fesat karıştırma'' suçlamasıyla 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.***
ADANA
İçişleri Bakanlığı tarafından 28 Mart 2010'da Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile birlikte tutuklandığı 3 kişi hakkında, ''ihaleye fesat karıştırma'' suçlamasıyla 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
Adana Cumhuriyet Savcısı, Aytaç Durak, damadı Bekir Cavcav, Adana Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen ve Durak İnşaat Ltd. Şti. çalışanı Atilla Kuzucu hakkındaki, 2006 yılında merkez Seyhan ilçesi Menekşe köyünde yarısı özel bir şahsa ait 6 bin 528 metrekare arsanın, ihaleyle Cavcav'a satışıyla ilgili soruşturmayı tamamladı ve iddianamesini hazırladı.
Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilen 58 sayfalık iddianamede, Durak ve beraberinde cezaevinde tutuklu bulunan şüpheliler hakkında ''kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak'' suçlamasıyla 5 ile 12'şer yıl arasında hapis cezası istendi.
İddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi halinde, Durak ile diğer 3 kişinin önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlanacağı öğrenildi.