Dolar
32.36
Euro
34.65
Altın
2,286.50
ETH/USDT
2,959.40
BTC/USDT
58,389.00
BIST 100
10,181.10
Gündem

''Aslı Nemutlu'' davası başladı

Erzurum'da Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Nemutlu'nun ölümünün ardından Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ayık'ın da yargılandığı dava başladı.

20.11.2012 - Güncelleme : 20.11.2012
''Aslı Nemutlu'' davası başladı

ERZURUM

Erzurum'da Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümünün ardından Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin yargılanmasına başlandı.

Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanıklar federasyon başkanı Ayık, Erzurum Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır, Recep Süleyman Dilik ve Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe Nemutlu, babası Ahmet Metin Nemutlu ile avukatlar hazır bulundu. 

Taksirli ölüme sebebiyet vermek suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar haklarında hapis cezası istemiyle 4 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşmasında, tutuksuz sanıkların savunmaları alındı. 

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, davanın iddianamesinde yer alan, kendisine ''B Tipi Güvenlik Uygulaması''nı uygulamadığı yönünde yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

İddianamede Uluslararası Kayak Federasyonu'nun tüm kurallarının bu yarışın başlangıcıyla bitişi arasındaki zaman diliminde geçerli olduğunu anlatan Ayık, ''Ben bu davada neden yargılandığımı bilmiyorum. Benim hiçbir sorumluluğum yoktur. Ben olay günü federasyonun resmi görevlisi olarak Avusturya'daydım. Bu olayda fiziki önlem alması ve bu önlemleri denetlemesi olan kişi ben değilim. Benim görevim yasal olarak bellidir. Ben yasal çerçevede ne gerekiyorsa yapmışım, ancak Aslı kızımızın ölümünde benim herhangi bir kusurum yoktur. Ailesine Allah'tan sabırlar diliyorum'' dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın