Dolar
39.91
Euro
46.74
Altın
3,274.27
ETH/USDT
2,442.00
BTC/USDT
107,594.00
BIST 100
9,404.89
Gündem

Akdeniz'de en çevreci şehre 'İstanbul' ödülü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Akdeniz'de en çevreci şehre verilecek ödülün "İstanbul Çevre Dostu Şehir Ödülü" olarak adlandırılacağını açıkladı.

Furkan Naci Top  | 13.02.2016 - Güncelleme : 13.02.2016
Akdeniz'de en çevreci şehre 'İstanbul' ödülü

Atina

ATİNA - Furkan Naci Top

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Akdeniz'de en çevreci şehre verilecek ödülün "İstanbul Çevre Dostu Şehir Ödülü" olarak adlandırılacağını açıkladı.

Sarı, Birleşmiş Milletler Çevre Programı Akdeniz Eylem Planı (UNEP/MAP) kapsamında düzenlenen Barselona Sözleşmesi 19. Taraflar Toplantısı (COP 19) için geldiği başkent Atina'da AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin geçen iki yıldaki başkanlığı döneminde tıkanan noktaların açılması amacıyla güzel anlaşmalara imza atıldığını belirten Sarı, "En heyecan verici, pozitif ve bizi motive edecek çalışma İstanbul Çevre Dostu Şehir Ödülü. Bu ödül üzerine Atina’da anlaşmaya varıldı. Alt başlıkları üzerinde çalışılmaya devam ediyor. Bundan sonra her iki sene de bir Akdeniz’de kıyısı olan bütün şehirlerde en çevre dostu olan şehre verilecek. İnşallah ilk ödülü alma fırsatı yine Türkiye’nin olur" ifadelerini kullandı.

Bu ödülle, İstanbul'un uluslararası arenada tanıtılmış olacağına dikkati çeken Sarı, "Bizim için bir avantaj. Bu vesileyle, bize verdiği destekten dolayı sayın Kadir Topbaş’a teşekkür ediyorum" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın