Dolar
32.37
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,579.60
BTC/USDT
70,823.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Ahıska Türklerinde Başbakan Yıldırım heyecanı

Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri kendilerini ziyaret edecek olan Başbakan Binali Yıldırım'ı bekliyor.

Yakup Bakar  | 03.06.2016 - Güncelleme : 04.06.2016
Ahıska Türklerinde Başbakan Yıldırım heyecanı Fotoğraf AA: Yakup Bakar

Erzincan

ERZİNCAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, Başbakan Binali Yıldırım'ın Erzincan'a yapacağı ziyareti heyecanla bekliyor.

Erzincan'da bir dizi ziyaretlerde bulunacak ve toplu açılış törenine katılacak Yılıdırım'ın, Üzümlü ilçesine de geçerek, ilçede iskan edilen Ahıska Türkü ailelerin evlerine konuk olması bekleniyor. 

"Çok heyecanlıyız ve çok da sevinç içindeyiz"

Üzümlü'deki Ahıska Türkleri'nin temsilcisi Vahid Mirza, Ahıskalılar olarak Başbakan Yıldırım'ı heyecanla beklediklerini ifade ederek, "Başbakan Binali Yıldırım Erzincan'a geliyor. Bunu işittik çok sevindik. Biz Ahıska Türklerini de ziyaret edip birkaç aileye misafir olacakmış. Çok heyecanlıyız ve çok da sevinç içindeyiz. Başbakan Yıldırım'ın ziyareti ile ilgili hazırlıklarımız var." dedi.

Başbakan Yıldırım ile sohbet etme fırsatı bulduğu takdirde her şeyden önce teşekkürlerini sunacaklarını dile getiren Mirza, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızdan Allah razı olsun bizlere her imkanı sağladılar. Bir ricamız olacak inşallah. Ahıskalılar için tarım, hayvancılık ya da fabrika gibi çalışma ve iş alanları isteyeceğiz. Başbakan'ın Erzincanlı olmasına çok sevindik, çünkü biz artık kendimizi Erzincanlı sayıyoruz. Başbakanımızın da kendi hemşehrimiz olmasına çok sevindik." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Yakup Bakar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.