Dolar
32.56
Euro
34.92
Altın
2,332.97
ETH/USDT
3,149.80
BTC/USDT
64,387.00
BIST 100
9,716.77
Gündem

Adana'da 4 milyon 795 bin avroluk hırsızlık

Adana'da banka ve kurumlar arası para transferi yapan özel bir firmadan, döviz nakli sırasında iki çuval içinde bulunan 4 milyon 795 bin avro çalındı.

Eren Bozkurt  | 26.06.2019 - Güncelleme : 26.06.2019
Adana'da 4 milyon 795 bin avroluk hırsızlık

Adana

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Karataş Caddesi'nde para transferi konusunda lojistik hizmeti veren bir firmanın binasından bir bankaya nakil için hazırlık yapıldı.

Para nakil aracına yükleme gerçekleştirildiği sırada güvenlik sorumlusu Burak E, elinde bulunan iki çuvaldaki 4 milyon 795 bin avroyu alarak kendisini bekleyen otomobile binip kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri çalışma başlattı.

Otomobil terk edilmiş halde bulundu

Durumun diğer çalışanlar tarafından yaklaşık yarım saat sonra fark edilerek polise bildirildiğini tespit eden ekipler, olayda kullanılan lüks otomobili merkez Yüreğir ilçesi PTT Evleri Mahallesi’nde terk edilmiş halde buldu.

Hırsızlıkla ilgili 4 şüpheliyi gözaltına alan polisin, Burak E’nin de arasında yer aldığı 4 zanlıyı arama çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

"Şahıs 2013’ten beri bizimle çalışıyordu"

Para transferini gerçekleştiren şirketin İç Kontrol Başkanı Hasan Ali Şen, olayın gerçekleştiği yerde gazetecilere yaptığı açıklamada, Burak E’nin para transferi sırasında, iki çuval parayı yan yola yaklaşan bir başka araca götürerek çaldığını söyledi.

Olayda 4 milyon 795 bin avronun çalındığını belirten Şen, "O gün onun üzerinde ilave paralar da vardı ama çalınmaya konu para 4 milyon 795 bin avro. Şu anda emniyet birimleri konuyla ilgileniyor. Şahıs 2013’ten beri bizimle çalışıyordu. Şüphe uyandıracak davranışı olsaydı gerekli önlemler alınırdı. Bu para, başka bankalara aitti." diye konuştu.

Şen, emniyet birimlerinin şüphelileri yakalamak için titizlikle çalıştığını kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın