Dolar
32.35
Euro
34.90
Altın
2,220.38
ETH/USDT
3,556.10
BTC/USDT
70,521.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

AA muhabiri Nişancı'yı arama çalışmaları devam ediyor

Bayburt-Trabzon arasında bulunan Soğanlı Dağı'ndaki yol açma çalışmalarını takip ederken uçuruma düşen AA muhabiri Nişancı'yı arama çalışmalarına devam ediliyor.

Hakan Burak Altunöz  | 15.05.2019 - Güncelleme : 15.05.2019
AA muhabiri Nişancı'yı arama çalışmaları devam ediyor

Bayburt

AA muhabirini arama çalışmaları devam ediyor

Bayburt-Trabzon arasında bulunan Soğanlı Dağı'ndaki yol açma çalışmalarını takip ederken Derebaşı virajlarında bastığı kar kütlesinin kopması sonucu uçuruma düşen AA Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmaları 6'ncı günde sürüyor. ( Veysel Kara - Anadolu Ajansı )

Bayburt-Trabzon arasında bulunan Soğanlı Dağı'ndaki yol açma çalışmalarını takip ederken Derebaşı virajlarında bastığı kar kütlesinin kopması sonucu uçuruma düşen Anadolu Ajansı (AA) Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmaları sürüyor.

Bayburt Valiliği koordinasyonunda İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Devlet Su İşleri (DSİ) 22.Bölge Müdürlüğü, Bayburt İl Özel İdaresi ve Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünce başlatılan dere akışının azaltılması çalışmalarında sona gelindi.

Ekipler, iş makineleriyle Nişancı'nın düştüğü yerin 1 kilometre gerisinde derede bent oluşturdu.

İSKİ'den getirilen tahliye motorları, oluşturulan yapay göletin yanına, tahliye boruları ise yol güzergahına yerleştirildi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından gölette biriken su, tahliye gücü saniyede yaklaşık bir metreküpe ulaşan motorlar yardımıyla 2 kilometre uzaklıktaki vadiye bırakılacak.

Daha sonra Erzurum ve Rize Jandarma Komutanlığı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri ile Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) su altı arama kurtarma ve dağ arama kurtarma timleri, derede suyun azalmasıyla kapsamlı ve geniş arama gerçekleştirecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.